TRAVEL

Μπρασόβ: H πόλη με τους ζωντανούς θρύλους

Μπρασόβ: H πόλη με τους ζωντανούς θρύλους
To Μπρασόβ.
Travel Inspiration

Στην καρδιά της Ρουμανίας, στην περιοχή της Τρανσυλβανίας τοποθετείται το Μπρασόβ, η όμορφη πόλη, γενέτειρα του εθνικού ύμνου της Ρουμανίας και τόπος διεξαγωγής του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Χρυσό Ελάφι.

Περπατώντας κανείς στην παλιά του πόλη, εντυπωσιάζεται από τα επιβλητικά κτίρια, τα χρωματιστά σπίτια, τα μεγαλοπρεπή παλάτια και τον αέρα μυστηρίου που περιβάλλει ολόκληρη την πόλη.

Περιπλανηθείτε στην κεντρική πλατεία Piața Sfatului, ή αλλιώς στην πλατεία συμβουλίου, και αφεθείτε για ξεκούραση στα ζεστά καφέ με τα τραπεζάκια πάνω στο πλακόστρωτο, χειμώνα ή καλοκαίρι ρίχνοντας το βλέμμα σας στην Μπισέρικα Νεάγκρα, γνωστή ως Μαύρη Εκκλησία με τη μακρά ιστορία που ξεκινά κάπου στα 1385 όπου και άρχισαν οι εργασίες κατασκευής της. Στις μέρες μας αποτελεί το κυριότερο γοτθικού αρχιτεκτονικού ρυθμού μνημείο της χώρας.

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ένα γερμανικό παιδί παρενοχλούσε τους Βούλγαρους χτίστες λέγοντάς τους πως ένας εκ τοίχων της εκκλησίας έκλινε. Κάποια στιγμή, ένας ενοχλημένος από αυτή τη συμπεριφορά Βούλγαρος έσπρωξε στο κενό το παιδί από τον κωδωνοστάσιο της εκκλησίας, ενώ, στη συνέχεια, εντοίχισε το σώμα του μικρού εντός της εκκλησίας, προκειμένου να αποκρύψει το έγκλημά του. Αλήθεια ή ψέματα, ο μύθος ακολουθεί ακόμα τη Μπισέρικα Νεάγκρα…

Όμως οι μύθοι δεν σταματούν εδώ…

Νιώστε τους ζωντανούς θρύλους του Κόμη Δράκουλα σε μια επίσκεψή σας στο κάστρο Μπραν, το κάστρο στο οποίο μπορεί να έμεινε ελάχιστα ο αιμοδιψής κόμης Βλάντ Τσέπες, μα θεωρείται το σήμα κατατεθέν του και το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης. Χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και αποτελεί τον καλύτερα διατηρημένο πύργο της χώρας.

Και αν είστε λάτρης του σκι, το χιονοδρομικό κέντρο Ποϊάνα Μπρασόβ απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη, περιμένοντας σας, όντας το σημαντικότερο και πολυτελέστερο χειμερινό θέρετρο για σκι στη Ρουμανία.

Πηγή: travel-inspiration.gr