TRAVEL

Μυτιλήνη: Προβολή του Απολιθωμένου Δάσους στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ιαπωνίας

Μυτιλήνη: Προβολή του Απολιθωμένου Δάσους στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ιαπωνίας
Eurokinissi

Μυτιλήνη: Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οι χιλιάδες επισκέπτες της είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Γεωπάρκο και το Απολιθωμένο Δάσος

Μεγάλη προβολή της Μυτιλήνης και του Απολιθωμένου Δάσους πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης TOURISM EXPO JAPAN 2023, τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ιαπωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Οσάκα με τη συμμετοχή 1.275 τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων από 70 χώρες από όλο τον κόσμο.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οι χιλιάδες επισκέπτες της είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Γεωπάρκο και το Απολιθωμένο Δάσος και τις δυνατότητες επίσκεψης στη Μυτιλήνη από το προσωπικό του Γεωπάρκου Sai'in Kaigan. Παράλληλα, όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Μυτιλήνη μέσα από το ενημερωτικό έντυπο που μετέφρασε στα Ιαπωνικά και εκτύπωσε ειδικά για την έκθεση το Γεωπάρκο Sai'in Kaigan της Ιαπωνίας.

Η TOURISM EXPO JAPAN 2023 είναι το μεγαλύτερο τουριστικό φεστιβάλ που οργανώνεται στην Ιαπωνία, όπου κάθε χρόνο συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού. Χιλιάδες επιχειρηματίες που εργάζονται στην βιομηχανία ταξιδίου, τουριστικοί πράκτορες, φορείς, επισκέπτες, δημοσιογράφοι, επίσημες αποστολές από όλο τον κόσμο ενημερώνονται κάθε χρόνο για τις τελευταίες εξελίξεις στον ταξιδιωτικό τομέα. Η TOURISM EXPO JAPAN 2023 οργανώθηκε από την Ιαπωνική Έκθεση Ταξιδιών και Τουρισμού, την Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιαπωνίας (JATA) και τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας.

Στην Τοurism Expo Japan 2023 συμμετείχε επίσης ο ΕΟΤ με στόχο την επανεκκίνηση των σχέσεων της Ελλάδας και της Ιαπωνίας στο πεδίο της τουριστικής αγοράς, ενόψει και της ανακήρυξης του 2024 ως «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας Ιαπωνίας». Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του ΕΟΤ διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.