8+1 παραμυθένια χριστουγεννιάτικα χωριά της Ελλάδας
Τα χριστουγεννιάτικα χωριά της Ελλάδας για το 2023 μοιράζουν χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους
Πηγή: pexels
TRAVEL

Το «Ροβανιέμι της Ελλάδας» και η Μαγική Λιμνοπολιτεία - 10 χριστουγεννιάτικα χωριά σαν παραμύθι

Το Newsbomb.gr συγκέντρωσε τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα χωριά που μπορούν να απολαύσουν τη μαγεία των ημερών μικροί και μεγάλοι

Κάθε χρόνο, πόλεις της Ελλάδας γεμίζουν με Χριστουγεννιάτικα θεματικά χωριά και πάρκα τα οποία στολίζονται με πολύχρωμα φωτάκια, φάτνες, Άι Βασίληδες και ξωτικά.

Παρ'όλα αυτά, όλο και περισσότερες ελληνικές πόλεις επιλέγουν να μην περιορίζεται ο στολισμός τους απλά σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια φάτνη. Πάγκοι με φαγητό, εκδηλώσεις μουσικής και πολιτισμού, σπιτάκια με παιχνίδια, Αγιοβασίληδες, ξωτικά και καλικάντζαροι ενισχύουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Το Newsbomb.gr συγκέντρωσε τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα χωριά που μπορούν να απολαύσουν τη μαγεία των ημερών μικροί και μεγάλοι.

Δράμα: Ονειρούπολη - Το «Ροβανιέμι της Ελλάδας»

Πριν από 20 χρόνια ένα «πολύχρωμο» χωριό στην Δράμα έφερε την κουλτούρα των χριστουγεννιάτικων θεματικών πάρκων στη χώρα μας. Ο λόγος για την Ονειρούπολη Δράμας. Η πόλη της Δράμας κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς στην Ελλάδα.

Η επέτειος των 20 χρόνων αποτελεί ορόσημο για τη διοργάνωση, για τον λόγο αυτό φέτος οι δραστηριότητες στο χριστουγεννιάτικο χωριό είναι εμπλουτισμένες.

Η Ονειρούπολη και η Δράμα έγινε αφορμή για πολλές πόλεις της Ελλάδας που, στη συνέχεια, δημιούργησαν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα πάρκα.

Τρίκαλα: Ο Μύλος των Ξωτικών

Πριν από έντεκα χρόνια και συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου 2009 στα Τρίκαλα δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας. Όταν ο Άι Βασίλης... μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών».

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και κάθε χρόνο από τότε, δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Ο Άι Βασίλης και οι πολύτιμοι βοηθοί του υποδέχονται κάθε χρόνο δεκάδες παιδιά.

Κομοτηνή: Το πάρκο των παραμυθιών

Στην Κομοτηνή τέτοια εποχή τα βιβλία έχουν την τιμητική τους. Στο «Πάρκο των Παραμυθιών» υπάρχουν μερικά από τα πιο διάσημα παιδικά βιβλία του κόσμου. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από μια μεγάλη διαδρομή με τη βοήθεια ξεναγών.

Ο Μικρός Πρίγκιπας, η Χάιντι, ο Παπουτσωμένος Γάτος, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, ο Εγωιστής Γίγαντας, ο Μόγλης και ο τσιγγούνης Σκρουτζ γίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων και συνυπάρχουν με τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, σε ένα πραγματικά υπέροχο σκηνικό.

Στο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζονται 8 κλασικές παιδικές ιστορίες, με χριστουγεννιάτικο ή μη χαρακτήρα. Κάθε παραμύθι παρουσιάζεται μέσα από μια απόλυτα αναπαράσταση με τρισδιάστατα εκθέματα και υπερμεγέθεις κατασκευές, που θα παραπέμπουν στην πλοκή της κάθε ιστορίας.

Γιαννιτσά: Παραμυθούπολη

Η Παραμυθούπολη που βρίσκεται στα Γιαννιτσά είναι ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου αλλά και στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Στο συγκεκριμένο πάρκο υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια, παγοδρόμιο, καρουζέλ, πολλές ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και βέβαια τον Άγιο Βασίλη και τα άτακτα ξωτικά του.

Πηγή: Youtube/ Γιώργος Θάνου

Μουσικά σχήματα, χορωδίες, πολιτιστικοί, περιβαλλοντικοί και αθλητικοί σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, μαθητές συμμετέχουν και φέτος στην κορυφαία διοργάνωση του Δήμου Πέλλας ενώ πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων εμπλουτίζουν και φέτος το μαγευτικό σκηνικό που έχει στηθεί στα Γιαννιτσά.

Καστοριά: Μαγική Λιμνοπολιτεία και Ραγκουτσάρια

Η Καστοριά μαγεύει και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Η πόλη της Δυτικής Μακεδονίας με τη Μαγική Λιμνοπολιτεία που ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 11 Δεκεμβρίου και θα είναι εκεί έως τις 8 Ιανουαρίου περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων, παιχνιδιών και συναυλιών που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Αφού μπει το νέο έτος από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου το τιμόνι της πόλης «παραδίδεται» στα Ραγκουτσάρια. Ένα ξέφρενο γλέντι τριών ημερών με χιλιάδες καρναβαλιστές λαμβάνει χώρα στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Αστερόκοσμος

Ο «Αστερόκοσμος» βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και κάθε χρόνο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους προκειμένου να διασκεδάσουν και να στείλουν γράμματα στον Άι Βασίλη.

Παγοδρόμιο, ξύλινα σπιτάκια, σπίτι του Άι Βασίλη και των ξωτικών, χώρος παρασκευής παραδοσιακών γλυκών και ζαχαρωτών έχουν στηθεί φέτος όπως και κάθε χρόνο περιμένοντας μικρούς και μεγάλους.

Φλώρινα: Ξύλινο Χωριό

Το «Ξύλινο Χωριό» έχει ανοίξει και φέτος τις πόρτες του στην πόλη της Φλώρινας, στο χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να γιορτάσουν με τη ψυχή τους την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το «Ξύλινο Χωριό» λειτουργεί εντελώς δωρεάν, ενώ επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των παραδοσιακών προϊόντων και σύλλογοι που προάγουν τοπικά ήθη κι έθιμα.

Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων, όπως αναφέρεται, θα είναι η αναβίωση του εθίμου του ανάμματος των Φωτιών στις γειτονιές της πόλης και των κοινοτήτων τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου.

Κιλκίς: Χριστουγεννιάτικο Χωριό

O δήμος Κιλκίς υποδέχθηκε και φέτος την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Ξυλοπόδαροι, Άι Βασίλης με ξωτικά, καλικάντζαροι, ζεστό τσάι, κρασί, κεράσματα, παιχνίδια για παιδιά, παραμύθια και πολλές ακόμη εκπλήξεις έχει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς που φιλοξενεί τους επισκέπτες.

Καλάβρυτα: Το Χριστουγεννιάτικο χωριό

Για πρώτη χρονιά φέτος στα Καλάβρυτα στήθηκε Χριστουγεννιάτικο χωριό. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων και «κρύβει» πολλές εκπλήξεις, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ξεχωριστές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ένα χωριό γεμάτο παιχνίδια, δράσεις, εκδηλώσεις, παρατήρηση άστρων, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, μουσική, χειροτεχνίες, λιχουδιές, παγοδρόμιο, carousel και πολλές ακόμα εκπλήξεις όλες τις μέρες των εορτών.

Αθήνα: Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά στο κέντρο της πόλης

Χριστουγεννιάτικα χωριά έχουν στηθεί και φέτος στις γειτονιές της Αθήνας. Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά σε γειτονιές της πρωτεύουσας μπαίνουν σε γιορτινό κλίμα και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη μαγεία τους.

Αγαπημένοι χριστουγεννιάτικοι ήρωες, κατασκευές, κεράσματα, face-painting, ξυλοπόδαροι, χριστουγεννιάτικες μασκότ, ανιματέρ, μαριονέτες, ταχυδακτυλουργοί, καλλιτεχνικά διαδραστικά δρώμενα και πολλές ακόμη γιορτινές εκπλήξεις θα περιμένουν τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους, καθημερινά στις πλατείες Μεσολογγίου (Παγκράτι), Χελντράιχ (Νέος Κόσμος), Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο), Αγίας Αικατερίνης (Κάτω Πετράλωνα), Αθανασίου Διάκου (Θυμαράκια), Ναθαναήλ (Αγ. Ελευθέριος), Αγίου Ανδρέα (Λαμπρινή), Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Δημητρίου (Πανόρμου, Αμπελόκηποι) και Πηνελόπης Δέλτα (Ελληνορώσων).

Διαβάστε επίσης

Πού θα πάνε διακοπές οι Έλληνες τα φετινά Χριστούγεννα - Ο κορυφαίος προορισμός στο εξωτερικό

Τρία μαγικά χριστουγεννιάτικα χωριά της Ευρώπης για μικρούς και μεγάλους

Οι πέντε «λευκές» πρωτεύουσες του κόσμου για να κάνετε χιονισμένα Χριστούγεννα

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ