Γερμανία
Τρεις ρομαντικές πόλεις στη Γερμανία για να οργανώσετε το πρώτο city break του 2024
Πηγή: pexels
TRAVEL

H ρομαντική πλευρά της Γερμανίας: Η «καλλονή» της Βαυαρίας και η πόλη που πάγωσε στον χρόνο

Η Γερμανία έχει και τη ρομαντική πλευρά της αρκεί να βρείτε τα «κρυφά» σημεία της. 

Βρισκόμαστε πια στην καρδιά του χειμώνα και η αλλαγή του έτους, ίσως, να σας προκάλεσε την επιθυμία για μία ρομαντική εξόρμηση σε πόλεις της Ευρώπης. Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη έχει την τιμητική της αυτή την εποχή για μικρά ή μεγαλύτερα city breaks που μας βοηθούν να ξεφύγουμε από τη φορτωμένη καθημερινότητά σας. Η Γερμανία, λοιπόν, αν και δεν θεωρείται η χώρα του ρομαντισμού, μιας και τη θέση αυτή κατέχει δικαιωματικά η Γαλλία, είναι εξίσου ρομαντική, αρκεί να βρείτε τα «κρυφά» σημεία της.

Αν είστε ρομαντικές ψυχές, οι παρακάτω τρεις πόλεις της Γερμανίας που συγκεντρώσαμε στη λίστα μας, είναι ιδανικοί προορισμοί για το πρώτο ταξίδι του νέου έτους.

#1 Heidelberg, γραφική και παραμυθένια

Η μεσαιωνική πόλη Χαϊδελβέργη βρίσκεται στην καρδιά της Γερμανίας και είναι γνωστή και ως πόλη των τεχνών και των γραμμάτων. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ, η πόλη συχνά χαρακτηρίζεται ως «παγωμένη στον χρόνο», σαν να έρχεται από μία άλλη εποχή, με ένα αποτύπωμα γερμανικού ρομαντισμού.

H γραφική και παραμυθένια Χαϊδελβέργη
H γραφική και παραμυθένια Χαϊδελβέργηpixabay

Η αρχιτεκτονική σε ύφος μπαρόκ με στοιχεία αναγέννησης, οι γοτθικοί δρόμοι του ιστορικού κέντρου της πόλης, η γέφυρα Άλτε Μπουκέ του 18ου αιώνα, η άγρια φύση, το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, που είναι το παλαιότερο της χώρας, καθώς και το κάστρο της, που είναι πλέον το σύμβολο της πόλης, είναι σίγουρα αρκετοί λόγοι για να την κατατάξουμε ανάμεσα στις ομορφότερες γερμανικές πόλεις που αξίζει να επισκεφτείτε.

#2 Nuremberg, η «καλλονή» της Βαυαρίας

Η Νυρεμβέργη μοιάζει πραγματικά με αριστοτεχνικά ζωγραφισμένο πίνακα, για αυτό είναι και γνωστή ως «καλλονή» της Βαυαρίας. Η πόλη χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και είναι χτισμένη μέσα στην κοιλάδα του ποταμού Pegnitz, που είχε σχεδόν ισοπεδωθεί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Νυρεμβέργη, η «καλλονή» της Βαυαρίας
Νυρεμβέργη, η «καλλονή» της Βαυαρίαςpixabay

Η Παλιά Πόλη που είναι βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία, καθώς και η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της, πρεσβεύουν έναν μεσαιωνικό ρομαντισμό που συγκινεί τους επισκέπτες της. Πέτρινα τείχη, λιθόστρωτα σοκάκια, κάστρα, σπίτια με αναγεννησιακό χαρακτήρα, μεσαιωνικά κτίρια και εκκλησίες σε νέο-γοτθικό ύφος, είναι μερικά από τα στοιχεία που συναντάει κανείς στο παραμυθένιο σκηνικό στην πόλη της Γερμανίας. Παράλληλα, η πόλη συνδυάζει μία αντίθεση με εικόνες από μία νεότερη εκδοχή της, καθώς και στοιχεία μιας άλλης εποχής, που την καθιστούν έναν ονειρικό προορισμό για τις ρομαντικές ψυχές, και όχι μόνο.

#3 Baden-Baden, ένα μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς

Τελευταίο στη λίστα μας το Μπάντεν Μπάντεν που ανήκει στα διασημότερα χειμερινά θέρετρα της ευρωπαϊκής κληρονομιάς και βρίσκεται στην επικράτεια του Μέλανα Δρυμού. Η πόλη του Μπάντεν Μπάντεν είναι ένα από τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και έχει σίγουρα να σας προσφέρει αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης σε ένα από τα πολλά λουτρά-spa της, τόσο σε ιστορικές εγκαταστάσεις όσο και σε νεότερα λουτρά πολυτελείας.

Μπάντεν Μπάντεν
Η πόλη του Μπάντεν Μπάντεν είναι ένα από τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCOpixabay

Παράλληλα, η πόλη είναι γνωστή για τη μεγάλη της παράδοση στον χώρο της μουσικής, τις τέχνες καθώς και του θεάτρου. Το Festspielhaus στο Μπάντεν Μπάντεν είναι η μεγαλύτερη αίθουσα στη Γερμανία, που κάθε χρόνο γεμίζει με παραστάσεις όπερας και συμφωνικής μουσικής. Ταυτόχρονα, η πόλη είναι ιδανική για τους λάτρεις της φύσης, με μοναδικά τοπία, που σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και θα το καταλάβετε μόλις την επισκεφτείτε.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, ανακαλύπτοντας νέες κουλτούρες και πολιτισμούς; Νέα χρονιά, νέα ταξίδια είναι ο στόχος για φέτος, διότι τα ταξίδια, αδιαμφισβήτητα, είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που θα μπορούσατε να κάνετε.

Διαβάστε επίσης

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για το 2024 σύμφωνα με το National Geographic

Τα «Εξάρχεια» της Πράγας και το μυστηριακό ξημέρωμα: 5 εμπειρίες στην πρωτεύουσα της Τσεχίας

Οι 5 κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις του 2024: Αστροτουρισμός και ανταλλαγή σπιτιών

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ