TRAVEL

Εδώ το μαγιό δεν είναι υποχρεωτικό! - Παραλίες γυμνιστών!

Εδώ το μαγιό δεν είναι υποχρεωτικό! - Παραλίες γυμνιστών!

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που θέλουν να κολυμπούν... ελεύθερα και σας καταπιέζει το μαγιό, τότε σίγουρα θα ξέρετε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν παραλίες και μικροί κολπίσκοι που δεν θα σας κοιτούν παράξενα! Άλλωστε, ο γυμνισμός θεωρείτε τρόπος ζωής, γιατί να καταπιεστείτε;

Μπορεί τα παράλια της Ελλάδας να μην βρίθουν πινακίδων με την ένδειξη «παραλία γυμνιστών», όμως μικροί, βοτσαλωτοί ή αμμουδεροί κολπίσκοι για να κάνετε τις βουτιές σας μακριά από συνοφρυωμένα βλέμματα υπάρχουν, και διαδίδονται από στόμα σε στόμα.

Ας γνωρίσουμε μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες γυμνιστών!

Στην Αθήνα οι πιο γνωστές είναι:

ΚΑΠΕ, Σούνιο

Διασχίζετε την δημοφιλή παραλία, περνάτε από το μονοπάτι πίσω από τους βράχους στα δεξιά της, και βρίσκεστε στη μικρή, βοτσαλωτή παραλία των γυμνιστών.

Ραμνούντα

Είναι ένα από τα παλαιότερα προπύργια του αττικού γυμνισμού, πράγμα που σημαίνει πως όλοι οι συν-λουόμενοι σας θα είναι γυμνιστές, ενώ δίπλα υπάρχει και ένας όμορφος αρχαιολογικός χώρος, για λίγο sightseeing.

Κολπίσκοι στο Μαύρο Λιθάρι

Oι τρεις κολπίσκοι μετά την παραλία Μαύρο Λιθάρι μαζεύουν σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα γυμνιστές

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Χιλιαδού, Εύβοια

Η Χιλιαδού αποτελεί μία από τις ελάχιστες «επίσημες» παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα –στο βόρειο τμήμα της, ένας μικρός κολπίσκος είναι reserve για τους γυμνιστές.

Μικρή Μπανάνα, Σκιάθος

Μπανάνα

Οργανωμένη παραλία γυμνιστών, δημοφιλής για τα κρυστάλλινα νερά της, την ψιλή άμμο αλλά και την απομόνωση από τα αδιάκριτα βλέμματα που εξασφαλίζει ο θεόρατος βράχος που τη χωρίζει από την Μπανάνα.

Παραλία Πλακιάς, Κρήτη

Η παραλία του Πλακιά βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κρήτη. Ένα τοπίο που συνδυάζει βουνό, βράχια, χρυσή άμμο και ήρεμα κρυστάλλινα νερά. Το τελευταίο κομμάτι της παραλίας είναι η περιοχή των γυμνιστών.

Παραλία Χαλικιάδα, Αγκίστρι

Η Χαλικιάδα είναι κλασσική περίπτωση παραλίας γυμνιστών. Η κατάβαση θα δυσκολέψει λίγο όλους όσοι δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο να κατεβαίνουν βράχους.

Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα

Αμμώδης παραλία γυμνιστών με απότομες πλαγιές που προσφέρουν απομόνωση

Κέδρος - Δονούσα

KEDROS DONOUSA

Βρίσκεται 1 χλμ. ανατολικά του λιμανιού (Σταυρός) και είναι η μόνη παραλία στο νησί που φιλοξενεί γυμνιστές. Στο βυθό της κρύβεται ένα μοναδικό θέαμα. Μπείτε στο νερό με μάσκα και αναζητείστε τα απομεινάρια γερμανικού πολεμικού πλοίου που βυθίστηκε από τους συμμάχους κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.