TRAVEL

Αυτός είναι ο καλύτερος προορισμός για τον Φεβρουάριο (pics)

Αυτός είναι ο καλύτερος προορισμός για τον Φεβρουάριο (pics)
Με ένα πλωτό φεγγάρι ξεκίνησε το καρναβάλι της Βενετίας
AP Photo/Antonio Calanni

Αν και πρόκειται για κατεξοχήν καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό, οι επισκέπτες της Βενετίας υποστηρίζουν ότι κατά τους χειμερινούς μήνες η γοητεία της πλωτής πόλης της Ιταλίας αποκαλύπτεται.

Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της Βενετίας, που συγκαταλέγεται διαχρονικά στο top 10 των κορυφαίων προορισμών, έχει έκταση περίπου ίση με δύο φορές το Central Park της Νέας Υόρκης.

Το Business Insider επιλέγει τη Βενετία ως τον ιδανικό προορισμό για το μήνα Φεβρουάριο, στη λίστα του με τους 12 ταξιδιωτικούς προορισμούς, τους οποίους αξίζει να επισκεφτείτε μέσα στο 2019. Ένας από τους λόγους είναι φυσικά το πασίγνωστο καρναβάλι.

Λέγεται ότι το Καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε από μια νίκη της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας» εναντίον του Πατριάρχη της Ακυληίας Ουλρίκο ντι Τρέβεν κατά το έτος 1162.

Σε ανάμνηση αυτής της νίκης, οι άνθρωποι άρχισαν να χορεύουν και να κάνουν συγκεντρώσεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Προφανώς, αυτό το φεστιβάλ ξεκίνησε εκείνη την περίοδο και έγινε επίσημο στην Αναγέννηση.

Το δέκατο έβδομο αιώνα, το μπαρόκ καρναβάλι ήταν ένας τρόπος αποθήκευσης της εικόνας του γοήτρου της Βενετίας στον κόσμο. Ήταν πολύ διάσημο κατά τη διάρκεια του δέκατου όγδοου αιώνα.

Ενθάρρυνε την ελευθερία και την ευχαρίστηση, αλλά χρησιμοποιήθηκε επίσης για την προστασία των Ενετών από την αγωνία για το παρόν και το μέλλον.

Το καρναβάλι τελειώνει με την έναρξη της χριστιανικής Σαρακοστής, σαράντα ημέρες πριν από το Πάσχα: την «Ευλογημένη Τρίτη» (Martedi «Grasso ή Mardi Gras), την ημέρα πριν από την Καθαρά Τετάρτη.

Το φεστιβάλ είναι παγκοσμίως φημισμένο για τις περίτεχνες μάσκες του. Σήμερα, περίπου 3.000.000 επισκέπτες έρχονται στη Βενετία κάθε χρόνο για το καρναβάλι.

Υπάρχουν λίγα αποδεικτικά στοιχεία που εξηγούν το κίνητρο πίσω από την πρώτη μάσκα που φορέθηκε στη Βενετία. Ένας μελετητής υποστηρίζει ότι καλύπτοντας το πρόσωπο δημόσια ήταν μία μοναδική βενετσιάνικη απάντηση σε μία από τις πιο άκαμπτες ιεραρχίες στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Σχετικές ειδήσεις