TRAVEL

Πώς θα δείτε τη Μύκονο όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Πώς θα δείτε τη Μύκονο όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Η Μύκονος είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα ομορφότερα και γνωστότερα νησιά του Αιγαίου πελάγους.

Εκατομμύρια κόσμου, από κάθε άκρη του χάρτη, συρρέουν κάθε χρόνο στα καλντερίμια του μαγευτικού αυτού κυκλαδίτικου νησιού. Η Μύκονος ενδείκνυται για ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το «μύθο» του ελληνικού καλοκαιριού. Εκτός από παραμυθένιες παραλίες και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, η «πριγκίπισσα» του Αιγαίου είναι περισσότερο γνωστή για την αχαλίνωτη νυχτερινή ζωή που παρέχει στους επισκέπτες της.

Ωστόσο, αν στις διακοπές σας αναζητάτε κάτι λιγότερο… θορυβώδες και πιο ήρεμο, το αγαπημένο νησί των εγχώριων και ξένων celebrities, διαθέτει καταλύματα υψηλών προδιαγραφών που επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους να βρουν τη γαλήνη που ψάχνουν. Ένα από αυτά είναι και το υπερπολυτελές exclusive boutique ξενοδοχείο Grace Mykonos λίγα μόλις βήματα από την αμμουδερή χρυσή παραλία του Αγίου Στεφάνου. Τα ανακαινισμένα deluxe δωμάτια και οι -κάτι παραπάνω από- άνετες σουίτες του, μπορούν εύκολα να το χαρακτηρίσουν σε επίγειο παράδεισο.



Γνωρίζοντας τις ανάγκες όσων το επιλέγουν, το δημοφιλές ξενοδοχείο έχει δημιουργήσει μία σειρά δραστηριοτήτων, τα Bespoke Experiences. Μέσα από μία σειρά ευφάνταστων εμπειριών, που σχετίζονται με την κουλτούρα και την παράδοση του νησιού, οι διαμένοντες έχουν την ευκαιρία να έρθουν ακόμη πιο κοντά με τη Μύκονο και να ανακαλύψουν την… άγνωστη πλευρά της.

Η Μύκονος εν πλω!

Δεν υπάρχει καταλληλότερο μέσο να γνωρίσει κάποιος το… ξέφρενο νησί εκτός από τα παραδοσιακά καΐκια που είναι αραγμένα στο λιμάνι του Ορνού! Αν επιβιβαστείτε σε ένα από αυτά, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε όλες τις διάσημες παραλίες όπως η Παράγκα, το Super Paradise, το Καλό Λιβάδι και η Φραγκιά. Με τη βοήθεια ενός έμπειρου καπετάνιου που ξέρει καλά τα κατατόπια, θα μπορέσετε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο ψάρεμα και στο τέλος της υπέροχης αυτής κρουαζιέρας θα απολαύσετε ένα «αυτοσχέδιο» μπάρμπεκιου σε μία από τις ερημικές ακτές του νησιού.

Όλο το νησί σε μερικά… «κλικ»

Υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία φωτογράφου θα καταφέρετε όχι μόνο να δείτε από κοντά τις πιο «αποστομωτικές» γωνιές του νησιού αλλά και να τις αιχμαλωτίσετε σε μία σειρά από «κλικ», από φωτογραφίες που θα πάρετε μαζί σας φεύγοντας από το νησί. Θα περάσετε από τα λιθόστρωτα στενά δρομάκια με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες και τους κατάλευκους τοίχους, θα φτάσετε στην ονειρική παραλία της Αγίας Άννας, στην εκκλησία της Παναγίας της Παραπορτιανής και από εκεί θα οδηγηθείτε στη Μικρή Βενετία για να θαυμάσετε ένα από τα πιο καθηλωτικά ηλιοβασιλέματα.

Κάνοντας… κουπί

Ένας ακόμη πρωτότυπος τρόπος να ανακαλύψετε τις ομορφιές του νησιού, είναι κάνοντας κουπί ή καλύτερα kayak γύρω από τα απόκρημνα βράχια της. Θα είναι μία συναρπαστική εμπειρία που όχι μόνο θα σας «επανασυνδέσει» με τη φύση αλλά θα σας βοηθήσει να δείτε τη Μύκονο όπως κανείς ποτέ δεν την είδε μέχρι τώρα! Η γεμάτη εκπλήξεις, άγρια ακτογραμμή του νησιού, οι μυστικοί όρμοι, η έντονη βλάστηση και τα πεντακάθαρα νερά, θα σας χαρίσουν ένα ανεπανάληπτο «διάλειμμα» από την πραγματικότητα.

Ταξιδεύοντας στο… χρόνο

Η Ρηνεία είναι μία αληθινή όαση από χρυσή άμμο την οποία θα ανακαλύψετε επιβαίνοντας σε ένα από τα ιστιοπλοϊκά των Bespoke experiences. Θα χρειαστείτε απαραίτητα έναν αναπνευστήρα και μία μάσκα, αφού η εντελώς απομονωμένη παραλία ενδείκνυται για εξερεύνηση εντός και εκτός θαλάσσης. Επιστρέφοντας στο ιστιοπλοϊκό μετά από την ατελείωτη εξερεύνηση και πριν βάλετε πλώρη για τον επόμενο προορισμό, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε παραδοσιακές λαχταριστές λιχουδιές! Συνέχεια έχει το ιστορικό νησί της Δήλου που βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από το νησί των ανέμων. Εκεί, μία πεπειραμένη ξεναγός θα σας οδηγήσει σε ένα ταξίδι στο βάθος του… χρόνου, μέσα από τα ερείπια της γενέτειρας του θεού Απόλλωνα που υπήρξε σπουδαίο θρησκευτικό κέντρο.