TRAVEL

Τι συμβαίνει στις αποσκευές μας - Η πορεία μιας βαλίτσας μέσα στο αεροδρόμιο (vid)

Τι συμβαίνει στις αποσκευές μας - Η πορεία μιας βαλίτσας μέσα στο αεροδρόμιο (vid)
Το δύσκολο ταξίδι των αποσκευών σου
Pixabay

Θυμηθείτε την τελευταία φορά που αφήσατε την αποσκευή σας στο check-in και την παρακολουθούσατε να απομακρύνεται πάνω στο διάδρομο προς το άγνωστο.

Μέσα σε αυτή βρίσκονταν αγαπημένα σας αλλά κυρίως απαραίτητα αντικείμενα για το ταξίδι σας. Και εσείς ελπίζετε κάθε φορά, να φτάσει και πάλι στα χέρια σας χωρίς άλλα προβλήματα. Αυτό υπόσχονται και οι αεροπορικές!

Ένας πρώην υπάλληλος μίλησε στην Telegraph και εξήγησε τι συμβαίνει με την διαχείριση αποσκευών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενώ δίνει και συμβουλές για το πώς μπορείτε να προστατεύσετε την δική σας.

Όπως είπε οι κλοπές από βαλίτσες είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο αλλά... Για αυτό και πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν κάμερες για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί. Μάλιστα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι κλέφτες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Γελόντας εξηγεί πως δεν χρειαζόμαστε μια βαλίτσα που να αντιστέκεται ακόμα και στο σχίσιμο με μαχαίρι! «Δεν επιτρέπεται στους επιβάτες να έχουν πάνω τους μαχαίρι αλλά ούτε και στους υπαλλήλους» σημειώνει θυμίζοντας πως τα μέτρα προστασίας ισχύουν για όλους.

Παραδέχεται πως οι ζημιές είναι συχνές αλλά αυτές τις αποδίδει κυρίως στο σύστημα μεταφοράς και λιγότερο στους εργαζόμενους ενώ υποστηρίζει πως ευθύνη έχουν και οι ιδιοκτήτες.

Το κυριότερο λάθος που κάνουν οι ταξιδιώτες είναι να γεμίζουν υπερβολικά την βαλίτσα ενώ λέει πως έβλεπε τουλάχιστον μια την ημέρα αν ανοίγει. «Επειδή έκλεισε δεν σημαίνει ότι θα μείνει κλειστή» τονίζει.

Πρόβλημα υπάρχει και με τις ακατάλληλες βαλίτσες οι οποίες μπορούν να πιαστούν στον διάδρομο και να γίνουν κομμάτια.

Ένα ακόμα πρόβλημα που υπάρχει είναι ένας μεταλλικός βραχίονας ο οποίος σπρώχνει με δύναμη τις βαλίτσες. «Αν στην δική σου έχεις ένα μπουκάλι κρασί που δεν το έχεις τοποθετήσει καλά, να είσαι σίγουρος ότι θα καταλήξει στα ρούχα σου» εξηγεί.

Οι βαλίτσες ταξιδεύουν με δύο τρόπους: είτε σε κλωβό όπου τοποθετούνται και μένουν σε αυτόν μέχρι τον προορισμό, είτε... χύμα. «Στη δεύτερη περίπτωση να είστε σίγουροι ότι δεν έχουν και την καλύτερη αντιμετώπιση. Κάποιος τις αρπάζει και τις πετά εκεί που θέλει, κάποιες φορές σε απόσταση πολλών μέτρων» λέει.