ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Χωρίς καραντίνα από την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα τουρίστες από 30 κράτη

Τουρίστες αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
INTIME

Με βήμα ταχύ ετοιμάζεται η Ελλάδα για το άνοιγμα του τουρισμού μέσα στον Μάιο καθώς ετοιμάζεται από την επόμενη εβδομάδα να άρει την καραντίνα για τουρίστες από περισσότερα από 30 χώρες.

Η άρση της καραντίνας, όπως αναφέρει ο Guardian, θα αφορά τους τουρίστες που είτε θα έχουν εμβολιαστεί είτε θα έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η άρση της υποχρεωτικής καραντίνας θα αφορά τουρίστες από:

  • κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  • Βρετανία,
  • Σερβία, Ισραήλ,
  • ΗΠΑ και
  • τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 19 Απριλίου με το βλέμμα στραμμένο στο επίσημο άνοιγμα του τουρισμού από τα μέσα Μαΐου.

«Πρόκειται για τα πρώτα διστακτικά βήματα πριν η χώρα να ανοίξει επίσημα για τους τουρίστες στις 14 Μαΐου» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού προσθέτοντας ότι «εννέα αεροδρόμια θα ανοίξουν την ώρα που αρθούν οι περιορισμοί».

«Το σχέδιο προβλέπει το άνοιγμα των αεροδρομίων σε Κω, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κέρκυρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ηράκλειο» πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

«Δεν περιμένουμε μαζικές αφίξεις τουριστών αλλά το σύστημα πρέπει να ελεγχθεί. Δεν μπορούμε να ανοίξουμε μέσα σε μια νύχτα» προσθέτει η ίδια πηγή.

Ο αξιωματούχος που μίλησε στον Guardian συνόδευσε τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο ταξίδι στη Μόσχα αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδα αναζητά συμφωνίες με διεθνείς tour operators.

«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε μαζί τους. Παρόμοιο ταξίδι ετοιμάζουμε και στις ΗΠΑ μέσα στον Απρίλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Guardian, μικρός ήταν ο αριθμός των Ισραηλινών που αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία των δύο χωρών που επιτρέπει σε τουρίστες από το Ισραήλ να μην μπαίνουν σε καραντίνα εφόσον έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως μόλις 700 ήταν οι Ισραηλινοί που ταξίδεψαν στην Ελλάδα με αξιωματούχους να αποδίδουν τον αριθμό αυτό στους περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν στην χώρα μας λόγω του lockdown.

Όπως, όμως, καταλήγει το ρεπορτάζ του Guardian, οι κρατήσεις στα covid-free νησιά, για τα οποία έγραψε το Newsbomb.gr, αυξάνονται για τον Ιούνιο με την κυβέρνηση να αισιοδοξεί ότι το ίδιο θα συμβεί με την άρση της καραντίνας για τουρίστες από αρκετές χώρες από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν: Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα υπουργό –Όλο το παρασκήνιο