Ζάεφ σε Σκοπιανούς: Αν επικυρωθεί η συμφωνία θα κάνετε... «χρυσές δουλειές» στην Ελλάδα

Για τα οφέλη που έχουν τα Σκόπια…

Πολιτικές αναταράξεις μετά το «φρένο» στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Τη δυσφορία κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η…

Θλίψη: Αστυνομικός σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Λ. Ποσειδώνος

Την τελευταία του βόλτα με τη μηχανή…

Συνελήφθη στα σύνορα με την Ελλάδα συγγενής του Οτσαλάν

Έναν συγγενή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν συνέλαβαν Τούρκοι…

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα σαρώσουν ισχυρές καταιγίδες

Θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας…

Αύξηση της τουριστικής κίνησης το 2014 παρά τα προβλήματα στο Β. Αιγαίο

Αύξηση της τουριστικής κίνησης το 2014 παρά τα προβλήματα στο Β. Αιγαίο

Αύξηση 8,7% καταγράφηκε το 2014 στις αφίξεις στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ της χώρας, ενώ οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν 5,5% σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2013. Οι αφίξεις ξένων αυξήθηκαν κατά 13,3%.
Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική πληρότητα κλινών στα ξενοδοχειακά καταλύματα (πλην κάμπινγκ), ανήλθε σε 47,3%, έναντι 45,2% το 2013.

Ειδικότερα, από τα μηνιαία στοιχεία προκύπτει ότι το 85,1% των αφίξεων και το 92,4% των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και στα κάμπινγκ της χώρας συγκεντρώνεται στους μήνες από Απρίλιο έως και Οκτώβριο, καταδεικνύοντας μια επέκταση της τουριστικής περιόδου σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία προηγούμενων ετών.

Από τα στοιχεία της έρευνας κατά περιφέρεια, παρατηρείται αύξηση της κίνησης καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ σε όλες τις περιφέρειες της χώρας πλην της Δυτικής Μακεδονίας και του Βορείου Αιγαίου.

Σημαντική αύξηση της κίνησης, κατά απόλυτες τιμές, παρουσιάζεται στις περιφέρειες της Αττικής (20,5% των αφίξεων και 10,4% των διανυκτερεύσεων), του Νοτίου Αιγαίου (17,3% των αφίξεων και 23,8% των διανυκτερεύσεων), της Κρήτης (18,4% των αφίξεων και 27,4% των διανυκτερεύσεων), της Κεντρικής Μακεδονίας (12,7% των αφίξεων και 11,2% των διανυκτερεύσεων), των Ιονίων Νήσων (7,1% των αφίξεων και 10,6% των διανυκτερεύσεων), και της Πελοποννήσου (5,4% των αφίξεων και 3,5% των διανυκτερεύσεων).

Το προφίλ των ταξιδιωτών

Το μεγαλύτερο μερίδιο της κίνησης καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ, κατά απόλυτες τιμές, αναλογεί σε τουρίστες με χώρα μόνιμης διαμονής στην Ευρώπη (82,9% των αφίξεων και 91,8% των διανυκτερεύσεων) με σημαντική συμβολή από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (64,6% των αφίξεων και 70,6% των διανυκτερεύσεων).

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή, με βάση τις απόλυτες τιμές των αφίξεων, κατέχει το Ηνωμένο Βασίλειο (11,9% των αφίξεων και 14,3% των διανυκτερεύσεων), η Γερμανία (11,7% των αφίξεων και 16,1% των διανυκτερεύσεων), η Γαλλία (7,7% των αφίξεων και 6,6% των διανυκτερεύσεων), η Ιταλία (5,5% των αφίξεων και 4,5% των διανυκτερεύσεων), η Ολλανδία (3,7% των αφίξεων και 4,6% των διανυκτερεύσεων) και η Σουηδία (3,4% των αφίξεων και 3,9% των διανυκτερεύσεων).

Από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή παρουσιάζει η Ρωσία (8,6% των αφίξεων και 12% των διανυκτερεύσεων).