ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε ετοιμότητα το σύστημα έκδοσης βίζας για πολίτες εκτός ΕΕ

Σε ετοιμότητα το σύστημα έκδοσης βίζας για πολίτες εκτός ΕΕ

Το νέο σύστημα έκδοσης θεωρήσεων εισόδου με βιομετρικά στοιχεία (σύστημα VIS) βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες τρίτων χωρών (εκτός ΕΕ) που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα την προσεχή τουριστική περίοδο, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο, διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις συναντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκου Ξυδάκη με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και με φορείς του τουριστικού τομέα.

Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, ο κ. Ξυδάκης ενημέρωσε την κ. Κουντουρά για τον έγκαιρο σχεδιασμό και την υλοποίηση, εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών, των απαραίτητων ενεργειών σε σχέση με το νέο και ιδιαίτερα απαιτητικό σύστημα έκδοσης θεωρήσεων με βιομετρικά στοιχεία. Μάλιστα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στην εκτιμώμενη αύξηση των αφίξεων από τη Ρωσία.

Το ζήτημα της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου τέθηκε επί τάπητος και στη συνάντηση του κ. Ξυδάκη με φορείς του τουριστικού τομέα, που πραγματοποιήθηκε, επίσης, στο υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο αναπληρωτής υπουργός τούς ενημέρωσε για την προεργασία που έχει γίνει από το υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του νέου συστήματος. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), Γιώργος Βερνίκος, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Αμβράζη, διευθυντής του ΣΕΤΕ, Γιώργος Παλιούρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ, και Γεράσιμος Ζαχαράτος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού.

Σχετικές ειδήσεις