«Βουλιάζει» από τουρίστες φέτος η Ελλάδα! Κρήτη, Πάρος, Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς

«Βουλιάζει» από τουρίστες φέτος η Ελλάδα! Κρήτη, Πάρος, Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς

Αμέλια Αναστασάκη Αμέλια Αναστασάκη

«Έκρηξη» προκρατήσεων καταγράφει η Ελλάδα για το 2017. Γερμανοί, Άγγλοι και Ρώσοι φέτος «δείχνουν» την χώρα μας ως τον «προορισμό» των διακοπών τους. Μάλιστα, στην παγκόσμια τουριστική αγορά η Ελλάδα κατέχει ήδη «ηγετική θέση», με τους ξενοδόχους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους.

ΑΥΞΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 60% ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2016- ΤΙ ΛΕΝΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Το Newsbomb.gr μίλησε με ξενοδόχους δημοφιλών προορισμών, οι οποίοι ανέφεραν ότι σε πολλούς προορισμούς οι κρατήσεις μέχρι τώρα παρουσιάζουν διπλάσια αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, τον Μάρτιο του 2016, η Ελλάδα κατέγραφε τεράστια μείωση στην αγορά των προκρατήσεων.

Αυτό που τονίζουν παράγοντες του τουρισμού είναι ότι, «αυτές οι προκρατήσεις γίνονται σε τιμές εκπτωτικές- αφού είναι early booking κρατήσεις- και έχουν αναλόγως τον επιχειρηματία έκπτωση από 10% έως 25%». Άρα, ναι μεν υπάρχει μεγάλο κύμα προκρατήσεων -με δεδομένο ότι οι ξένοι τουρίστες προγραμματίζουν τις διακοπές τους από πολύ νωρίς-, αυτές οι κρατήσεις δεν αφήνουν τα αναμενόμενα έσοδα, αφού αποτελούν κομμάτι μεγάλων εκπτώσεων.

ΚΡΗΤΗ: Αύξηση 40% στις προκρατήσεις!

28 ΗΡΑΚΛΕΙΟ copy

Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης μιλά στο Newsbomb.gr για την τεράστια αύξηση που παρουσιάζει φέτος η Κρήτη στις προκρατήσεις. «Τα μηνύματα για τον τουρισμό είναι πολύ αισιόδοξα. Να σκεφτείτε ότι στα τέλη Ιανουαρίου -2017- οι προκρατήσεις σημείωσαν 40% αύξηση σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016», λέει με νόημα ο κ. Πελεκανάκης.

Παράλληλα, αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι, «φέτος ξεκίνησαν να έρχονται τουρίστες στην Κρήτη από τις 17 Μαρτίου, ενώ το 2016 από τον Απρίλιο και μετά». Ο Γιώργος Πελεκανάκης προσθέτει ότι «φέτος το καλοκαίρι η Κρήτη θα 'βουλιάξει' από Άγγλους, Γερμανούς, Γάλλους, Ρώσους και Ολλανδούς, και λιγότερο από Ιταλούς πελάτες».

28 ΧΑΝΙΑ

ΡΟΔΟΣ: Αύξηση 65% στις προκρατήσεις σε σχέση με 2016!

28 ΡΟΔΟΣ copy

«Η Ρόδος φέτος δείχνει τεράστια αύξηση στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι, αγγίζει και το 65%! Στις αρχές Απριλίου περιμένουμε τους πρώτους μας πελάτες που είναι κυρίως Γερμανοί, Ολλανδοί, Γάλλοι και Άγγλοι. Πέρυσι οι πρώτοι μας πελάτες ήρθαν αρχές Μαϊου», λέει στο Newsbomb.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Ιωάννης Παπαβασιλείου.

Ο κ. Παπαβασιλείου τονίζει στο Newsbomb.gr ότι, «Πολωνοί, Ρώσοι, Τσέχοι και Σλοβένοι έχουν δείξει αυξητική ζήτηση για το νησί, αλλά οι συγκεκριμένοι πελάτες ξεκινούν τις διακοπές τους από τα τέλη Μαϊου και μετά». Αναφορικά με τις τιμές, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου αναφέρει ότι «φέτος οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με το 2015. Στα 4στερα κυμαίνονται από 100-150 ευρώ, στα 5στερα από 150-200 ευρώ και πάνω, και στα 3στερα οι τιμές είναι κάτω από 100 ευρώ».

ΠΑΡΟΣ: Αύξηση 10% στις προκρατήσεις σε σχέση με το 2016!

28 ΠΑΡΟΣ

«Τιο 2017 προμηνύεται μία αρκετά καλή τουριστική χρονιά. Φέτος στην Πάρο έχουμε πολλές προκρατήσεις από την γερμανική αγορά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έρθουν οι παραδοσιακοί επισκέπτες μας, Ιταλοί και Γάλλοι. Ρώσους πελάτες δεν έχουμε, όπως δεν είχαμε ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος ενοικιαζομένων δωματίων της Παροικιάς, Κώστας Μπιζάς.

Ο κ. Μπιζάς προσθέτει ότι, «οι τιμές στο νησί φέτος παραμένουν σε σταθερά επίπεδα. Ενοικιαζόμενα δωμάτια τον μήνα Ιούλιο μπορεί να βρει κανείς από 30-50 ευρώ, ενώ τον Αύγουστο οι τιμές κυμαίνονται από 45-80 ευρώ».

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Αύξηση 15% σε προκρατήσεις σε σχέση με 2016

28 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής/ γενικός γραμματέας πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι «με τις κρατήσεις που έχουμε μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το 2017 θα ξεπεράσει τους 1 εκατομμύριο επισκέπτες που είχαμε πέρυσι-2016-. Το early booking-οι εκπτωτικές προκρατήσεις- δείχνουν να πηγαίνουν καλά». Ο κ. Τάσιος τονίζει ότι το 2017 θα κάνουν διακοπές στην Χαλκιδική κυρίως Γερμανοί, Ρώσοι, Βρετανοί, Ολλανδοί, Βέλγοι, Σέρβοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι.

Αναφορικά με τον φόρο διαμονής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής εκφράζει την ανησυχία του για την εφαρμογή του από 1/1/2018, καθώς υποστηρίζει ότι «οι ξενοδόχοι πρέπει να στηρίζονται από το κράτος και όχι να αποτελούν 'φοροεισπρακτικό στόχο' από την πλευρά της κυβέρνησης».

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Αύξηση 10% στις προκρατήσεις σε σχέση με 2016

28 ΖΑΚΥΝΘΟΣ

«Ήδη έχουμε τις πρώτες πτήσεις των επισκεπτών μας στη Ζάκυνθο. Βέβαια η μεγάλη μάζα των τουριστών ξεκινά να καταφτάνει τον Μάιο. Ήδη πάντως ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι σχεδόν γεμάτοι!», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των ξενοδόχων Ζακύνθου, Χριστίνα Τετράδη. Η κ. Τετράδη λέει ότι το 2017 οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 4% σε σχέση με πέρυσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved