Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Βουλιαράτες: Το νεκροταφείο που αναπαύονται οι ήρωες

Δημήτρης Δρίζος Δημήτρης Δρίζος

Είναι το μοναδικό χωριό στην Αλβανία όπου υπάρχει ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο.

Η ομάδα Up Stories ταξίδεψε μέχρι τους Βουλιαράτες στη Βόρεια Ήπειρο και με υπερηφάνεια σας παρουσιάζει τόσο το Νεκροταφείο Ηρώων όπου αναπαύονται οι Ήρωες του 1940 που έπεσαν στο μέτωπο, αλλά αποδίδει και φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τα πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας υπερασπιζόμενος μέχρι τέλους το σύμβολο και την ιστορία της πατρίδας μας.

Οι Βουλιαράτες αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης, στην Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου. Το χωριό απλώνεται στους πρόποδες της ανατολικής πλευράς του όρους Κόζιακα, μια από τις κορυφές της οροσειράς του Πλατοβουνίου.

Στο χωριό υπάρχει σχολείο, στο οποίο διδάσκονται τόσο η ελληνική όσο κι η αλβανική γλώσσα και καλύπτει τις ανάγκες και των γύρω χωριών. Ακόμη, οι Βουλιαράτες είναι διάσημες για την ίδρυση του μοναδικού ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην Αλβανία, τη στέγαση Οικοτροφείου Θηλέων στο βόρειο τμήμα του χωριού και το γραφικό Μεσοχώρι, στο κέντρο του χωριού, όπου υπάρχει ένα καφενείο και στο οποίο συγκεντρώνονται οι κάτοικοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ισχύουν σε όλη τη χώρα