Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Εντυπωσιακή! Αυτή είναι η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου από τρισδιάστατο εκτυπωτή (vid)

Newsbomb

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη γέφυρα από 3D εκτυπωτή που ξεπερνάει τα 26 μέτρα.

Η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τρισδιάστατο εκτυπωτή ολοκληρώθηκε στη συνοικία Μπαοσάν της Σαγκάης.

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου Τσινγκχουά, Σου Βεϊγκουό σε συνεργασία με την εταιρεία Shanghai Wisdom Bay Investment Management Company.

Το μήκος της είναι 26,3 μέτρα και το πλάτος 3,6 μέτρα. Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την πολύ παλιά γέφυρα Άντζι στο Ζαοσιάν, την πιο παλιά, ανοιχτή, πέτρινη, αψιδωτή γέφυρα του κόσμου.

Στη γέφυρα είναι ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο: τα στοιχεία της τάσης της κατασκευής και της παραμόρφωσής της συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό θα έχει πρακτική συνέπεια όσον αφορά τη συμπεριφορά νέων υλικών σκυροδέματος και τις μηχανικές ιδιότητες της δομής των εκτυπωτικών εξαρτημάτων.

Πριν ξεκινήσει η κατασκευή της γέφυρας, δημιουργήθηκε ένα μικρότερο μοντέλο για να δοκιμάσουν την ακεραιότητα του σχεδίου.

Η κατασκευή της γέφυρας από τρισδιάστατο εκτυπωτή δεν εξοικονομεί μόνο χρόνο. Επίσης, γλίτωσε και χρήματα. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της, η κατασκευή της γέφυρας από τον εκτυπωτή μείωσε το κόστος κατασκευής τουλάχιστον 30%.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει κατασκευάσει αρκετές άλλες σημαντικές γέφυρες.

Τον Αύγουστο του 2016, εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου στα εντυπωσιακά όρη του Ζανγκτζιατζιέ.

Με μήκος 430 μέτρα και κρεμασμένη σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος, η γέφυρα είναι κατασκευασμένη ανάμεσα σε δύο κορυφές αυτού του φυσικού πάρκου της επαρχίας Χουνάν.

Η γέφυρα, η οποία έχει πλάτος έξι μέτρα και αποτελείται από 99 πλάκες διαφανούς γυαλιού, μπορεί να υποδεχθεί 800 ανθρώπους ταυτοχρόνως.

Εκτός από το να περπατήσουν πάνω στη γέφυρα και να θαυμάσουν τη θέα, οι…τολμηροί τουρίστες θα μπορούν επίσης να κάνουν εκεί μπάντζι-τζάμπινγκ.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη τρισδιάστατη γέφυρα του κόσμου άνοιξε στην Ολλανδία τον Οκτώβριο του 2017, με μήκος 7,9 μέτρα. Δημιουργήθηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν στην πόλη Gemert, ενώ η δομή σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ποδηλάτες και περιλαμβάνει περίπου 800 στρώματα σκυροδέματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr