Η airBnB πάει Κούβα

Σοφία Βεργοπούλου

Στην Κούβα τα διαμερίσματα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, είναι πολλά. Λέγονται casas particulares και μέχρι πρότινος ήταν τα μοναδικά καταλύμματα που προσφέρονταν για τη διαμονή των τουριστών (κυρίως καναδούς).

Η κομμουνιστική ηγεσία προσπαθώντας να αποφύγει τις επενδύσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. είχε αφήσει ελεύθερη αυτήν τη δραστηριότητα. Και κάπου εδώ μπαίνει στην ιστορία η airΒnΒ.
Το πλεονέκτημα της δημοφιλούς πλατφόρμας είναι ότι φυσικά δε ρωτάει σε ποιον ανήκει το κατάλυμμα. Η επινοικίαση μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στην airBnB στη Νέα Υόρκη αλλά στην Κούβα δε φαίνεται να υπάρχουν πιθανότητες για κάτι τέτοιο.

Η Κούβα έχει λίγα ξενοδοχεία και δε σκοπεύει να αφήσει τους τουρίστες να περιμένουν. Υπάρχουν πολλά σπίτια, αλλά το ζήτημα είναι ότι μόλις το 14% των Κουβανών έχουν πρόσβαση στο internet. Βέβαια ήδη έχουν καταχωρηθεί 165 καταλύμματα στην Αβάνα, αλλά η αγορά θα ανθίσει μόνο αν ανατπυχθεί η αγορά internet.

Η πρόσβαση στο internet στην Κούβα γίνεται κυρίως μέσω internet cafe όπου στοιχίζει περί τα 4,5 δολάρια για μία ώρα. Σε μια χώρα όπου το μέσο εισόδημα είναι 20 δολάρια αυτό είναι πρόβλημα.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved