ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραμούζης: Η συνένωση ΕTE- Eurobank θα επανεκκινήσει την οικονομία

Καραμούζης: Η συνένωση ΕTE- Eurobank θα επανεκκινήσει την οικονομία

«Η μοναδική αξιόπιστη διέξοδος της Ελλάδας από την κρίση είναι η παραμονή μας στην Ευρωζώνη και η ταυτόχρονη υλοποίηση ενός επιτυχούς προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, παραγωγικής ανάπτυξης και μεταρρυθμιστικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και των θεσμών, στο πλαίσιο πάντα της ευρωπαϊκής οικογένειας. Άρα, η μάχη για τη δημιουργία μιας παραγωγικής και ανταγωνιστικής ελληνικής οικονομίας πρέπει να δοθεί μέσα και όχι έξω από την Ευρωζώνη».

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank Κύπρου στη Λεμεσό.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας προς τους μετόχους της Eurobank, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας επισήμανε ότι η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο τραπεζών «δημιουργεί μία μεγάλη και ισχυρή τράπεζα, ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες της Ευρώπης, με ενεργητικό κοντά στα 180 δισ. ευρώ, 53.000 εργαζόμενους, σημαντική παρουσία σε πολλές χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης και ηγετική παρουσία σε όλες τις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Θα συνδυάζει την παράδοση με τον δυναμισμό, την πελατοκεντρική προσέγγιση με την εμπιστοσύνη, τον σύγχρονο προσανατολισμό με την ιστορία και τις αξίες της χώρας». Και ο κ. Καραμούζης κατέληξε: «είμαι βέβαιος ότι η νέα Τράπεζα θα πρωταγωνιστήσει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, στη χρηματοδότηση των πελατών και στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».