ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λάμερτ: «Η ανεργία οφείλεται στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας»

Λάμερτ: «Η ανεργία οφείλεται στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας»

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Ν. Λάμερτ, σε αποκλειστική συνέντευξη στη Deutsche Welle, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανεργία που μαστίζει την Ελλάδα.

Ερωτώμενος με ποιο κίνητρο θα πάνε κυρίως οι νέοι άνεργοι Έλληνες να ψηφίσουν για μια Ευρώπη των 26 εκατομμυρίων ανέργων ο κ. Λάμερτ απάντησε:

«Το υψηλό ποσοστό νεανικής ανεργίας δεν είναι συνέπεια της δημοσιονομικής κρίσης, αλλά της έλλειψης ανταγωνιστικότητας. Έχουμε παραδοσιακά μεγάλα ποσοστά νεανικής ανεργίας στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε σχέση για παράδειγμα με τη Γερμανία, όπου επίσης παραδοσιακά πριν και μετά την ευρωκρίση το ποσοστό της νεανικής ανεργίας είναι συγκριτικά μικρότερο από το μέσο όρο των εθνικών οικονομιών. Άρα οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Στο πολύ διαφορικό σύστημα εκπαίδευσης και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με συνέπειες στην αγορά εργασίας. Γι' αυτό, όσο δύσκολη και να είναι η διαδικασία προσαρμογής, το ελληνικό κοινοβούλιο γνωρίζει πολύ καλά γιατί ενέκρινε αυτά τα προγράμματα. Διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να οδηγεί στην αναγκαία ενίσχυση και βελτίωση της απόδοσης της οικονομίας, ώστε να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητά της».

Διαβάστε επίσης

Οι Θεσσαλοί αγοράζουν σπίτια στην Αλβανία