ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και μέσω ΚΕΠ οι βεβαιώσεις ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ

Και μέσω ΚΕΠ οι βεβαιώσεις ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ

Την ηλεκτρονική διασύνδεση του ΟΑΕΕ με το πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ «ΕΚΕΡ-Ερμής» προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το αποτέλεσμα για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ταμείου είναι ότι θα μπορούν να εκδώσουν και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτικών σειρά βεβαιώσεων αρμοδιότητας του ΟΑΕΕ είναι:

  • Η βεβαίωση αποδοχών του συνταξιούχου
  • Η βεβαίωση των ασφαλιστικών εισφορών και
  • Το τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, για τη χορήγηση των βεβαιώσεων από τα ΚΕΠ θα απαιτείται η συμπλήρωση και η υπογραφή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο. Για την εκτύπωση των εγγράφων που προαναφέρθηκαν θα απαιτείται η επίδειξη των ακόλουθων δικαιολογητικών:

1. η επίδειξη εγγράφου αποδεικτικού της ταυτότητας του ενδιαφερόμενου (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο). Σε περίπτωση κατά την οποία προσέρχεται εκπρόσωπος του δικαιούχου απαιτείται επίδειξη εξουσιοδότησης με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής.
2. η επίδειξη εγγράφου από το οποίο προκύπτει ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του δικαιούχου, (μόνο αν ζητείται βεβαίωση αποδοχών ή τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης)
3. η επίδειξη εγγράφου από το οποίο προκύπτει ο αριθμός Μητρώου (ΕΑΜ) του δικαιούχου, (μόνο για βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών)
4. η προφορική υπόδειξη του AMΚΑ του δικαιούχου, για όλα τα έγγραφα που προαναφέρθηκαν