ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαίωση του Newsbomb.gr: Το Μαξίμου προκαλεί ανοικτά τον Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής

Επιβεβαίωση του Newsbomb.gr: Το Μαξίμου προκαλεί ανοικτά τον Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής

Η πολιτική μεθόδευση του Μεγάρου Μαξίμου να οδηγήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης «αποκαλύπτεται» σήμερα, Τρίτη (08/01/2019), με βάση το σχόλιο που έκανε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη.

ΡΕΥΣΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ - ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ

«Η υποκρισία της ΝΔ, που εδώ και τρία χρόνια ζητά εκλογές και τώρα καταγγέλλει δήθεν αβεβαιότητα, ξεπερνά κάθε όριο», αναφέρει το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου.

«Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Σπυράκη μπορεί να λύσει όλες τις απορίες της εάν ο αρχηγός της, κ. Μητσοτάκης, είναι πρόθυμος να υλοποιήσει την απειλή που περιφέρει τόσο καιρό. Να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να φανεί στη Βουλή η δύναμή του», προσθέτει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Η παραπάνω αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις πληροφορίες που σας μετέφερε εδώ και ημέρες το Newsbomb.gr, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. «πρεσάρει» τον πρόεδρο της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της, στήνοντας μια δήθεν «άγρια» ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση, με τις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου να θυμίζουν μάλλον «σκωτσέζικο ντους».

Δείτε σχετικά:

Η «κάλπικη» κόντρα Τσίπρα - Καμμένου, η αρχή της δεδηλωμένης και ο Μητσοτάκης

Οι έντονοι διάλογοι Τσίπρα - Καμμένου και το ραντεβού για απόγευμα της Τρίτης (08/01)

Αποδεικνύεται, εξάλλου, πως σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό σκηνικό, οι όποιες προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες, αφού οι τακτικές και οι πολιτικές κινήσεις, ιδίως των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλάζουν διαρκώς.

Τι θα γίνει τελικά με το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το ερώτημα που κυριαρχεί είναι αν θα υπάρξει σήμερα συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου.

Η απάντηση εδώ δεν είναι εύκολη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να τον δει απόψε 8/01/2019 το απόγευμα. Βέβαια ο κ. Καμμένος είναι στο εξωτερικό, αλλά κανείς από τους ΑΝ.ΕΛ. δεν διευκρινίζει αν και πότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όλα δείχνουν πως το πολιτικό μεταξύ τους διαζύγιο είναι προ των πυλών, με ερωτήματα, ωστόσο, αν αυτό θα είναι «βελούδινο» ή αν θα χαρακτηριστεί από ένταση και… επεισόδια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνάντηση που έχουν κατ’ αρχήν κλείσει (εκτός απροόπτου), για την Τρίτη (08/01) το απόγευμα θα είναι εκ των πραγμάτων κρίσιμη.

Αναβάλλεται η τηλεοπτική συνέντευξη Τσίπρα

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κανάλι Open φαίνεται πως μετατίθεται για την Τετάρτη (09/01/2019), ώστε να έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και να διαφανούν οι προθέσεις Καμμένου, χωρίς να έχει πάρει θέση ο πρωθυπουργός.

Χαμηλώνουν οι τόνοι εν όψει της άφιξης Μέρκελ

Στο πλαίσιο αυτό, το Μαξίμου φαίνεται να πασχίζει πλέον να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τους ΑΝ.ΕΛ. και τον Πάνο Καμμένο και για ακόμη έναν λόγο: Την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση να αφιχθεί η κυρία Μέρκελ και την ίδια στιγμή να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια ενδοκυβερνητική κρίση, η οποία θα μπορούσε να «περάσει» λανθασμένα μηνύματα προς τα έξω.

Ήδη από τη Δευτέρα (07/01/2019), άλλωστε, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα με την κυβερνητική πλειοψηφία των 151 βουλευτών και πως «αυτή θα υπάρχει τόσο για την κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για οποιοδήποτε άλλη κρίσιμη ψηφοφορία». Η τοποθέτηση αυτή βρίσκει το δικό της ξεχωριστό αντίκρισμα στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (08/01) το Ποτάμι, διά της οποίας γνωστοποιεί ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν αυτή έρθει στη Βουλή προς κύρωση.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία Τετάρτη (09/01): Λίστα με τις σχολικές μονάδες που δεν θα ανοίξουν λόγω καιρού

Επίδομα ενοικίου: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Δες εάν είσαι δικαιούχος