ΚΟΣΜΟΣ

Η αγωνία συνεχίζεται για 10η μέρα για το εξαφανισμένο Boeing! (βίντεο)

Η αγωνία συνεχίζεται για 10η μέρα για το εξαφανισμένο Boeing! (βίντεο)

Δεν βρέθηκε κανένα σημείωμα αυτοκτονίας στο σπίτι του πιλότου και του συγκυβερνήτη

Στο σκοτάδι συνεχίζονται οι έρευνες για το εξαφανισμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών γραμμών. Σύμφωνα πάντως με τον διευθύνοντα σύμβουλο της μαλαισιανής αεροπορικής εταιρείας, η φωνή που είπε «όλα καλά, καληνύχτα» λίγο πριν χαθεί το στίγμα του χαμένου εδώ και 10 ημέρες Boeing ανήκε στον συγκυβερνήτη και όχι στον κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους όπως είχε ειπωθεί αρχικά.

pilot-sec2

«Το γεγονός ότι δεν υπήρχε σήμα κινδύνου, σημειώσεις για λύτρα και ότι δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη, μας αφήνει ακόμα μια ελπίδα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσεΐν σε συνέντευξη Τύπου.

pilots-going-through-sec1

Ο αναμεταδότης του αεροπλάνου - που αναμεταδίδει τη θέση του - απενεργοποιήθηκε μόλις δύο λεπτά μετά το φωνητικό μήνυμα.

Οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο αεροπειρατείας, δολιοφθοράς, ακόμα και απόφαση του πιλότου να αυτοκτονήσει ή να είχε μελετήσει τη μαζική δολοφονία. Γι' αυτό και ελέγχουν το παρελθόν των 227 επιβατών και των 12 μελών του πληρώματος, καθώς και το προσωπικό εδάφους προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχαν τυχόν σχέσεις με τρομοκράτες ή αν αντιμετώπιζαν προσωπικά και ψυχολογικά προβλήματα.

mh370-possible-runways-1-522x293

Στο μεταξύ η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι μετά από αίτημα της Μαλαισίας για παροχή βοήθειας στη διεξαγωγή των ερευνών, αναλαμβάνει την έρευνα σε ένα τμήμα έκτασης 10.000 μιλίων στον Ινδικό Ωκεανό και το Καζακστάν.

malaysia missing plane

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας, στο μεταξύ έχει στείλει τηλεγραφήματα σε όλες τις χώρες που είναι πλησίον της περοχής που ερευνάται, και ζήτησε περισσότερα αεροπλάνα και πλοία για την αναζήτηση, καθώς και τη λειτουργία των ραντάρ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα.

Απ΄την άλλη έκκληση να επιστρέψει στο σπίτι του απευθύνουν οι συγγενείς του πιλότου του εξαφανισμένου αεροσκάφου, Zaharie Ahmad Shah, μέσω βίντεο που ανέβασαν στο youtube.

Ο φίλος του κυβερνήτη, Peter Chong, δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky News πως δεν μπορεί να πιστέψει πως ο πιλότος είχε την παραμικρή σχέση με την εξαφάνιση του αεροσκάφους στις 8 Μαρτίου.

comp1-1-626x352

«Είναι ένας άνθρωπος που νοιάζεται για τους άλλους, απολαμβάνει τη ζωή και τις πτήσεις. Διακρίνεται για τον επαγγελματισμό του», τόνισε ο Chong.

Ο Zaharie έχει στο ενεργητικό του 18.000 ώρες πτήσης.

erto

Τέλος, το σενάριο που τοποθετούσε Ταλιμπάν να έχουν απαγάγει το αεροπλάνο, διαψεύστηκε σήμερα από τους ίδιους οι οποίοι δήλωσαν μέσω του εκπροσώπου τους στο Πακιστάν ότι «μακάρι να είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε αεροπειρατεία σε ένα τέτοιο αεροπλάνο».

Διαβάστε επίσης:

Μαλαισία: Σενάριο θέλει το Boeing να προσγειώθηκε σε βάση των Ταλιμπάν

Μαλαισία: Ο συγκυβερνήτης πρόφερε τις τελευταίες λέξεις

Νέο θρίλερ - Ύποπτος μηχανικός αεροπλάνων στην μοιραία πτήση

Σενάριο-τρόμου για το χαμένο Boeing

«Έκρυψαν το Boeing για να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ»