ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν σκληραίνει τη στάση του μετά τη νίκη στις εκλογές

Ο Ερντογάν σκληραίνει τη στάση του μετά τη νίκη στις εκλογές

Στις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές αναφέρεται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Euractiv με τίτλο «Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μιλά για νίκη στις δημοτικές εκλογές».


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα εισχωρήσει στο κρησφύγετο των εχθρών που τον κατηγόρησαν για διαφθορά και διέρρευσαν κρατικά μυστικά. «Θα πληρώσουν γι' αυτό» πρόσθεσε.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ερντογάν αναμένεται να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στους οπαδούς του Γκιουλέν με το ενδεχόμενο για έρευνες και συλλήψεις να είναι πολύ πιθανό μετά και τις διαρροές της περασμένης Πέμπτης.

«Να σας πω ότι έρχεται η απάντηση του Ερντογάν» ανέφερε σχετικά ο Τζαν Πακέρ, πρόεδρος του ινστιτούτου μελετών Tesev. «Θα καθαρίσει την αστυνομία και το δικαστικό σώμα με σκληρό και απόλυτο τρόπο. Και θα καθαρίσει και τον Τύπο που υποστήριξε τις διαρροές. Αυτό θα το κάνει σίγουρα. Θα πει "εγώ εξελέγην για να τους εξολοθρεύσω", δεν πρόκειται να αντιδράσει με ήπιο τρόπο» πρόσθεσε ο Πακέρ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ακόμη ότι η κάθοδος του Ερντογάν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο ενέχει τον κίνδυνο αποκάλυψης περισσότερων διαρροών όπως αυτές που πρόσφατα αποκάλεσε μοντάζ και προϊόν σκευωρίας.

Διαβάστε επίσης: Άγκυρα: Το κόμμα του Ερντογάν ανακοίνωσε πως νίκησε στις εκλογές