ΚΟΣΜΟΣ

Χαμένο boeing: Φορτίο με φρούτα ενδέχεται να λύσει το μυστήριο

Χαμένο boeing: Φορτίο με φρούτα ενδέχεται να λύσει το μυστήριο

Την ίδια ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου Boeing των Malaysia Airlines παραμένουν άκαρπες για ένα περίπου μήνα, οι Αρχές στρέφονται ταυτόχρονα και σε άλλες κατευθύνσεις, εστιάζοντας σε ένα μυστηριώδες φορτίο με τροπικά φρούτα.

«Έχουμε κάποιες ενδείξεις. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του σε αυτή την εξαντλητική έρευνα», τόνισε αξιωματούχος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ανακρίνονται όλοι όσοι έχουν σχέση με το ύποπτο φορτίο ενός είδους μάνγκο «στο οποίο ίσως είχε κρυφτεί εκρηκτικός μηχανισμός».

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο γενικός επιθεωρητής Khalid Abu Bakar, μεταφέροντας το επίκεντρο της συγκεκριμένης έρευνας στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Είμαστε πολύ λεπτομερείς στις έρευνές μας. Ακόμα και οι τέσσερις τόνοι μάνγκο ερευνώνται εξονυχιστικά», ανέφερε, συμπληρώνοντας:
«Οι ερευνητές ψάχνουν ποιος τα παρήγγειλε, ποιος τα πλήρωσε, ποιος τα μάζεψε και ποιος τα πακέταρε από ένα περιβόλι στο Muar (πόλη νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας). Τόσο μακριά εξετάζουμε».

Παράλληλα, η προσοχή στρέφεται στο πλήρωμα, καθώς έχει απορριφθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη των 227 επιβατών, τα 2/3 των οποίων ήταν Κινέζοι, ωστόσο σύμφωνα με τους επικεφαλής, δεν αποκλείεται ο λόγος που χάθηκε το αεροσκάφος να παραμείνει για πάντα μυστήριο.

Την ίδια ώρα, το βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο έφθασε στο σημείο των ερευνών, 1000 μίλια δυτικά της Αυστραλίας, χωρίς όμως να ανακαλύψει κάτι καινούριο μέχρι στιγμής, ενώ εξετάζεται και μία απομονωμένη περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

Ο Άνγκους Χιούστον, πάντως, επικεφαλής των… πολυεθνικών ερευνών στην Αυστραλία, τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί να επαναπροσδιοριστεί ο τόπος των ερευνών...

Διαβάστε ακόμα:

Συνδέουν το ΑΤΙΑ στο Τέξας με το χαμένο Boeing! (photos)

Χαμένο Boeing: Και πυρηνικό υποβρύχιο στις έρευνες