ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Παύεται ο Ιταλός πρέσβης στο Τουρκμενιστάν λόγω παιδεραστίας

Ιταλία: Παύεται ο Ιταλός πρέσβης στο Τουρκμενιστάν λόγω παιδεραστίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρώμης έκανε γνωστό ότι ο Ιταλός πρέσβης στο Τουρκμενιστάν, Ντανιέλε Μπόζιο, παυθηκε των καθηκόντων του, λόγω κατηγοριών που σχετίζονται με «παραβίαση του νόμου περί προστασίας των ανηλίκων».


Ο Μπόζιο συνελήφθη στις Φιλιππίνες όπου και βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό ίδρυμα σαράντα χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Μανίλα.

Ακτιβίστρια οργάνωσης για την προστασία των ανηλίκων αποκάλυψε στον Τύπο των Φιλιππίνων πως δυο παιδιά της διηγήθηκαν ότι ακολούθησαν τον Μπόζιο σε διαμέρισμα στην τοποθεσία Λαγκούνα, εκατό χιλιόμετρα απόσταση από την Μανίλα, έκαναν μπάνιο μαζί του γυμνά και ότι ο Ιταλός διπλωμάτης φέρεται να τους πρόσφερε χρήματα.

«Δεν είμαι παιδεραστής, οι κατηγορίες σε βάρος μου στερούνται οποιασδήποτε βάσης. Ήθελα απλώς να τα βοηθήσω να περάσουν ευχάριστα, πηγαίνοντας στο λούνα- παρκ μαζί», δήλωσε στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα ο Ιταλός διπλωμάτης λίγο πριν την σύλληψή του.

Ο Ιταλικός τύπος αναφέρεται με ιδιαίτερη έμφαση στην υπόθεση, τονίζοντας ότι στο παρελθόν, ο Ντανιέλε Μπόζιο είχε συνεργασθεί με σειρά μη κυβερνητικών οργανώσεων oι οποίες ασχολούνται με την προστασία των ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης: Μαζικό κύμα μετανάστευσης προβλέπει ο Ιταλός ΥΠΕΞ