ΚΟΣΜΟΣ

Κορέα: Ο καπετάνιος που έφθασε πρώτος στο ναυάγιο καταγγέλει (vid)

Κορέα: Ο καπετάνιος που έφθασε πρώτος στο ναυάγιο καταγγέλει (vid)

Την ώρα που η αίσθηση της τραγωδίας από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα επιτείνεται, βίντεο με πλάνα από την κάμερα του πετρελαιοφόρου που μετέβη πρώτο στο σημείο της τραγωδίας, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα, μάλιστα με τον πλοίαρχο, το φέρι είχε πάρει ήδη μεγάλη κλίση, χωρίς να υπάρχει κάποιο εμφανές σχέδιο εκκένωσής του.

«Κατάλαβα ότι θα βυθιζόταν με την πρώτη ματιά. Ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που ο καθένας θα μπορούσε να υποθέσει ότι η διαδικασία εκκένωσης του πλοίου έπρεπε να είχε ξεκινήσει», ανέφερε ο κυβερνήτης του πετρελαιοφόρου στο CNN, τονίζοντας όμως ότι κανείς δεν εγκατέλειπε το μισοβυθισμένο πλοίο, παρά το γεγονός ότι φορούσαν σωσίβια.

Κανείς εκτός του καπετάνιου και του πληρώματος που φρόντισαν να μεταβούν άμεσα στις σωστικές λέμβους…

«Ο άνθρωπος που μιλήσαμε ήταν άπειρος. Σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να είναι ο κυβερνήτης στον ασύρματο», επισήμανε ακόμα ο Νοτιοκορεάτης καπετάνιος και συνέχισε:

«Θα έπρεπε να είχαν δώσει άμεσα εντολή για εγκατάλειψη. Έτσι θα είχαν σωθεί πολλές ζωές».

Την ίδια στιγμή, το αίσθημα του φόβου είναι αναπόφευκτο για τους δύτες που ερευνούν τη θαλάσσια περιοχή στις νοτιοδυτικές ακτές της χώρας, ωστόσο σήμερα – παρά τα ισχυρά υπόγεια ρεύματα - εντοπίστηκαν 16 ακόμα σοροί που μάλλον ανήκουν στα παιδιά τα οποία πήγαιναν σχολική εκδρομή. 13 στο λόμπι του πέμπτου ορόφου και άλλοι 3 στις καμπίνες του τέταρτου. Τα θύματα (περισσότερα από τα οποία μαθητές) του ναυαγίου του Sewol έχουν φθάσει πλέον τα 205, ενώ 97 ακόμα αγνοούνται...

Διαβάστε ακόμα:

Βέλγιο: Μεθυσμένος οδηγός σκόρπισε τον τρόμο (video)

Δες πορνό και σώσε τον πλανήτη! (photos+videos)

Νέα Υόρκη: Προσπάθησε να κλέψει ταξί εν κινήσει! (photos+video)

Τράπεζα προκαλεί πλήγμα στη βιομηχανία του πορνό!

Χαμένο Μπόινγκ: Η τελευταία επικοινωνία με τους πιλότους (videos)

Γυναίκα εγκλωβίστηκε στη στέγη καθεδρικού ναού! (photos)

Ιερέας περιπλανιέται σε αυτοκινητόδρομο! (photos)