ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ουκρανία δεν δικαιούται να ζητήσει μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου

Πούτιν: Η Ουκρανία δεν δικαιούται να ζητήσει μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου

Κανένα δικαίωμα να ζητήσει μείωση στην τιμή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν έχει η Ουκρανία, όπως δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι η διαφωνία για το θέμα αυτό θα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου και όχι τελεσιγράφων.

«Είμαστε έτοιμοι για έναν εποικοδομητικό διάλογο, αλλά αυτός δεν θα πρέπει να γίνει μέσω αβάσιμων απαιτήσεων και τελεσιγράφων, αλλά με βάση την πολιτισμένη συνεργασία των αγορών», ανέφερε ο Πούτιν σε ομάδα ξένων δημοσιογράφων, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Μόσχα και το Πεκίνο θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα και τα αποθέματά τους σε χρυσό είναι ασφαλή.

«Για εμάς (τη Ρωσία και την Κίνα) είναι σημαντική η κατάθεσή τους (των αποθεμάτων χρυσού και των συναλλαγματικών αποθεμάτων) με έναν τρόπο λογικό και ασφαλή. Και μαζί πρέπει να σκεφτούμε πώς θα το πράξουμε αυτό λαμβάνοντας υπόψη την αβεβαιότητα της κατάστασης στην παγκόσμια οικονομία», υπογράμμισε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι Πεκίνο και Μόσχα θα εξετάσουν τρόπους μετάβασης στη χρήση των εθνικών τους νομισμάτων για τις διμερείς συναλλαγές τους.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Σεισμός στη Λήμνο: Δείτε τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Διαβάστε ακόμα:

Ανήσυχος ο Πούτιν για τις προμήθειες του φυσικού αερίου

Ρωσία: Ο Πούτιν θα σεβαστεί την επιλογή του ουκρανικού λαού