ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ένοπλοι φιλορώσοι συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Αχμέτοφ

Ουκρανία: Ένοπλοι φιλορώσοι συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Αχμέτοφ

Έξω από το σπίτι του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ουκρανία, του Ρινάτ Αχμέτοφ, στην ανατολική πόλη Ντονέτσκ, συγκεντρώθηκαν δεκάδες ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές, την ώρα που οι Ουκρανοί ψηφίζουν για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας.

Ο δισεκατομμυριούχος Αχμέτοφ, ο οποίος όχι μόνο ελέγχει τη βιομηχανία ατσαλιού και θερμοηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, αλλά δραστηριοποιείται και στον τομέα των ορυχείων, είναι γνωστός στο εξωτερικό ως ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαχτάρ Ντονέτσκ, ενώ την περασμένη εβδομάδα, κάλεσε τους Ουκρανούς να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές και κατηγόρησε τους ενόπλους για «γενοκτονία».

Από την πλευρά τους, οι ένοπλοι έχουν εμποδίσει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο Ντονέτσκ, καθώς και σε άλλα τμήματα της κυρίως ρωσόφωνης ανατολικής Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους ενόπλους ήταν μασκοφόροι και επιθετικοί προς τους δημοσιογράφους, ενώ πλησίαζαν το σπίτι του Αχμέτοφ, το οποίο φυλάσσεται από ενόπλους φρουρούς ασφαλείας.

Ο Αχμέτοφ (στα εργοστάσια και στα ορυχεία του οποίου απασχολούνται περίπου 300.000 άνθρωποι), υπενθυμίζεται τέλος, ότι προέτρεψε τις τελευταίες μέρες τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του να συμμετάσχουν σε πορείες διαμαρτυρίας κατά των αυτονομιστών και υπέρ μίας ενωμένης Ουκρανίας ενόψει των σημερινών εκλογών…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε ακόμα:

Δυστύχημα σε τσίρκο: Θανάσιμη πτώση Βραζιλιάνου ακροβάτη! (video)

Βρετανία: Πήρε χάπι για τον πονόλαιμο και του έπεσε το δέρμα! (photos)

ΗΠΑ: Μαχητικό αεροσκάφος καταστρέφει εξωγήινο τέρας! (video)

Γαλλία – Έγκλημα πάθους: Ηλεκτρολόγος ευνούχισε το δήμαρχο!

Ιμαλάια: Έπεσε 21 μέτρα στον πάγο και σώθηκε από το Facebook! (video)

Καλιφόρνια: Ο γιος σκηνοθέτη του «Αγώνες Πείνας» ο δράστης του μακελειού! (phs+vid)