ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία - Κραυγές απελπισίας πολιτών: «Φασίστες τι μας κάνετε;» (vid)

Ουκρανία - Κραυγές απελπισίας πολιτών: «Φασίστες τι μας κάνετε;» (vid)

Συνεχίζονται οι αιματηρές επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού στο Σλαβιάνσκ και σε άλλες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας

Σήμερα τα ξημερώματα ο στρατός βομβάρδισε νοσοκομείο για παιδιά στο κέντρο του Σλαβιάνσκ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Ευτυχώς δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφουν δημοσιογράφοι με τις κραυγές απελπισίας πολιτών: «Φασίστες τι μας κάνετε;», αναρωτιούνται τα αθώα θύματα της επιχείρησης του στρατού που έχουν κρυφτεί σε καταφύγια για να προστατευτούν από τις δυνάμεις του Κιέβου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Russia Today το οποίο επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, στις 5 το πρωί τοπική ώρα, βόμβες έπεσαν σε παιδική πολυκλινική στο κέντρο της πόλης και στο χώρο υποδοχής που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρότατες υλικές ζημιές, αλλά, σύμφωνα με τις ως τώρα ενδείξεις, δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

Οπως όλα δείχνουν, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις του ουκρανικού στρατού και φιλορώσους αυτονομιστές συνεχίζονται χωρίς καμία διάθεση αποκλιμάκωσης. Χθες, δυνάμεις των αυτονομιστών κατέρριψαν ουκρανικό ελκόπτερο προκαλώντας το θάνατο 14 ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Νοσοκομείο για παιδιά βομβάρδισε ο στρατός

Ποροσένκο: Υπόσχεται ότι θα τιμωρήσει