ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Λαθρομετανάστες κρύφτηκαν στα καθίσματα και στο ταμπλό αυτοκινήτου

Ισπανία: Λαθρομετανάστες κρύφτηκαν στα καθίσματα και στο ταμπλό αυτοκινήτου

Ένα αυτοκίνητο στο οποίο είχαν κρυφτεί τρεις μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, δύο κάτω από τα μπροστινά καθίσματα και ένας στο ταμπλό, σταμάτησε η ισπανική εθνοφρουρά, στα σύνορα μεταξύ του Μαρόκου και του ισπανικού θύλακα Μελίγια.

Το αυτοκίνητο, μάρκας Peugeot 405 με πινακίδες Μαρόκου, προσπάθησε να περάσει στην Ισπανία μέσω του συνοριακού φυλακίου Μπένι Άνσαρ.

Την ώρα που έλεγχαν το αυτοκίνητο, τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας παρατήρησαν ότι τα κάποιος «είχε αδειάσει» τα καθίσματα, έχοντας τοποθετήσει διπλούς πάτους.

Σε κάθε ένα από αυτά είχε κρυφτεί ένας άνθρωπος, «σε έναν θάλαμο χωρίς εξαερισμό, κλειστό ερμητικά από έξω και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ορατές οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια τα μέλη της εθνοφρουράς ανακάλυψαν έναν τρίτο θάλαμο ο οποίος είχε δημιουργηθεί στο σημείο που βρίσκεται το ταμπλό και το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, όπου βρισκόταν ένας ακόμη μετανάστης.

Οι τρεις μετανάστες, που δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, είναι άνδρες ηλικίας 19 έως 25 ετών με καταγωγή από τη Γουινέα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας Μαροκινός 25 ετών, συνελήφθη.

Για να δημιουργηθεί χώρος ώστε να χωρέσουν οι μετανάστες είχαν γίνει «σημαντικές τροποποιήσεις» στο αυτοκίνητο, επεσήμανε η Εθνοφρουρά, «τόσο στη μηχανή όσο και στο σύστημα διεύθυνσης», ενώ το ρεζερβουάρ της βενζίνης είχε αντικατασταθεί από ένα πλαστικό δοχείο.

Διαβάστε ακόμα:

Κορνουάλη: Καρχαρίας παραλίγο να καταπιεί κολυμβητή! (video)

Ινδία: Ο βιασμός κάποιες φορές είναι σωστός!

Χαμένο Boeing: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη συντριβή του στον Ινδικό;