ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας σε κηδεία με 30 θύματα!

Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας σε κηδεία με 30 θύματα!

Τριάντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 54 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα κατά την διάρκεια μιας κηδείας που γινόταν σε ένα κοιμητήριο της Μπακούμπα, πρωτεύουσας της επαρχίας Ντιγιάλα που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.


Συγκεχυμένες είναι μέχρι στιγμής οι πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών και το είδος της επίθεσης αυτής.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται ιατρικές πηγές και άλλες της ιρακινής ασφάλειας, οι νεκροί από μια βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με το ίδιο, που σημειώθηκε κατά την διάρκεια κηδείας στην Μπακούμπα ανέρχονται σε τουλάχιστον 20 και οι τραυματίες σε 28.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το οποίο αναφέρεται επίσης σε τουλάχιστον 20 νεκρούς και επικαλείται την αστυνομία και ιατρικές πηγές, η επίθεση έγινε με δύο βόμβες, οι οποίες εξερράγησαν σε κοιμητήριο της Μπακούμπα, στο οποίο γινόταν η κηδεία ενός καθηγητή Πανεπιστημίου, που έχασε χθες την ζωή του από πυροβολισμούς.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση αυτή, η οποία σημειώθηκε την ίδια ημέρα με την ανάληψη του ελέγχου ολόκληρης της επαρχίας Νινευής στο βόρειο Ιράκ, από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

Περισσότεροι από 4.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του έτους στο Ιράκ, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, το οποίο στηρίχθηκε σε ιατρικές πηγές και άλλες της ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Ιράκ: Και η Νινευή στον έλεγχο των ανταρτών