ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Πρόθυμος να βοηθήσει το Ιράκ να «εξοντώσει» τους τζιχαντιστές

Ομπάμα: Πρόθυμος να βοηθήσει το Ιράκ να «εξοντώσει» τους τζιχαντιστές

Όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη βοήθεια που θα προσφέρουν οι ΗΠΑ στην ιρακινή κυβέρνηση η οποία είναι αντιμέτωπη με την προέλαση τζιχαντιστών στον βορρά, εξετάζει ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν αποκλείω τίποτα», δήλωσε ο Ομπάμα όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο πληγμάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ώστε να αντιμετωπίσουν τους σουνίτες αντάρτες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν συμφέρον να διασφαλίσουν ότι οι τζιχαντιστές δεν θα εδραιωθούν στο Ιράκ.

Ο Ομπάμα είπε ότι θα αναληφθούν στο Ιράκ βραχυπρόθεσμες άμεσες στρατιωτικές δράσεις και πρόσθεσε ότι η ομάδα που είναι αρμόδια για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Ο ίδιος σημείωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει στρατιωτική δράση, αν απειληθεί η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι με τον οποίο συζήτησε για την κρίση στο Ιράκ. Προς το παρόν δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες για τη συνομιλία αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Πορτογαλία: Αρνείται την τελευταία δόση