ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Τακτική υποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας, παρελαύνει το ΙΚΙΛ

Ιράκ: Τακτική υποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας, παρελαύνει το ΙΚΙΛ

Σε τακτική υποχώρηση από τρεις πόλεις στα δυτικά της χώρας, η οποία δέχεται την επέλαση των δυνάμεων του Ιρακινού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, προχώρησαν οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις.

«Οι στρατιωτικές μονάδες αποσύρθηκαν από τις πόλεις Αλ-Κάιμ, Ράουα και Ανα για να ανασυνταχθούν», ανακοίνωσε ο στρατηγός Κάσεμ Ατα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (21/6) οι δυνάμεις του ΙΚΙΛ κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας συνοριακό πέρασμα του Αλ-Κάιμ, στα σύνορα με τη Συρία, ένα από τα τρία περάσματα που υπάρχουν στη συρο-ιρακινή μεθόριο και την ομώνυμη πόλη.

Νωρίτερα, σήμερα (22/6) από μαρτυρίες και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν τρεις πόλεις της επαρχίας Ανμπαρ στο δυτικό Ιράκ.

«Οι δυνάμεις του στρατού αποσύρθηκαν από τις πόλεις Ράουα, Ανα και Ρούτμπα σήμερα το πρωί και το ΙΚΙΛ ανέλαβε γρήγορα τον έλεγχο των τριών», δήλωσε αξιωματούχος των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών ο οποίος δεν κατονομάσθηκε.

Η υπηρεσία στρατιωτικής διοίκησης του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι δε σχολίασε το γεγονός, ωστόσο ανακοίνωσε ότι ενημέρωση για τις εξελίξεις θα υπάρξει εντός της ημέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σημειώνεται ότι κατά την αιφνιδιαστική τους προέλαση εδώ και δέκα ημέρες, οι δυνάμεις του ΙΚΙΛ έχουν καταλάβει τη Μοσούλη, δεύτερη πόλη της χώρας, μεγάλο μέρος της επαρχίας της Νινευί, του Τικρίτ, αλλά και τμήματα των επαρχιών Σαλαχεντίν, Κιρκούκ και Ντιγιάλα, ενώ ελέγχουν μεγάλα τμήματα του δυτικού Ιράκ.

Διαβάστε ακόμα:

Ουαλία: Κραυγή βοήθειας από εργαζόμενο! Δείτε τι έγραψε σε ετικέτα φορέματος (photo)

ΗΠΑ: Πήγε να σώσει αλιγάτορα και κατέληξε με 80 ράμματα! (video)

Καλιφόρνια: Οι πιο άσχημοι σκύλοι της χρονιάς! (photos)

Χαμένο Boeing: Ο πιλότος βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση!

Βρετανία: Πλάκωσε εφτά καθηγητές για μία τσίχλα!

Βραζιλία: Το έδαφος «κατάπιε» σπίτια δίπλα σε γήπεδο του Μουντιάλ! (video)

Κίνα: Συγκλονιστική διάσωση μικρού κοριτσιού σε εργοτάξιο (video)