ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Βουλευτής κατηγόρησε χαρτονόμισμα για… πορνογραφία!

Ρωσία: Βουλευτής κατηγόρησε χαρτονόμισμα για… πορνογραφία!

Αγανακτισμένος επειδή στο χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών διακρίνονται τα… προσόντα του θεού Απόλλωνα, ένας υπερεθνικιστής βουλευτής ζήτησε να αλλάξει η εικόνα που αποτυπώνεται σε αυτό προς τιμή του θεάτρου Μπαλσόι, ώστε να προστατευτούν τα μικρά παιδιά από την πορνογραφία!

«Τα μουσεία είναι μουσεία, όμως οι γυμνοί θεοί στα χαρτονομίσματα δεν έχουν νόημα, δεν είναι αυτή η θέση τους», εξήγησε ο Ρομάν Χουντιάκοφ, βουλευτής του κόμματος LDPR του υπερεθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.

Ο βουλευτής έστειλε μάλιστα επιστολή στην Κεντρική Τράπεζα ζητώντας να αλλάξει το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα στο οποίο εικονίζεται το άγαλμα του θεού της τέχνης και του φωτός στο αέτωμα του θεάτρου Μπαλσόι.

Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση του θεάτρου, ο Απόλλωνας, έργο του γλύπτη Πιοτρ Κλοντ, ανέκτησε το φύλλο συκής που στο παρελθόν έκρυβε το μόριό του. Παρόλα αυτά, στο χαρτονόμισμα εικονίζεται ο θεός χωρίς αυτό.

«Στο σχολείο, ενώ περίμενα το γιο μου, δύο μαθητές περίπου 10 χρονών περιεργάζονταν χαζογελώντας ένα χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών. Αυτή η συμπεριφορά είναι απρεπής. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τέτοιου είδους πληροφορίες, από την πορνογραφία», πρόσθεσε ο βουλευτής που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

«Τα παιδιά βλέπουν χαρτονομίσματα των 100 ρουβλιών (σ.σ. περίπου 2,13 ευρώ) σε καθημερινή βάση», σχολίασε από την πλευρά του ο Γιούρι Ρίζοφ, ο εκπρόσωπος του κόμματος στη Δούμα, διαχωρίζοντας την υπόθεση αυτή από τα γυμνά αγάλματα που φιλοξενούνται στα μουσεία.

Στο ρωσικό κοινοβούλιο πάντως, κατατίθενται ολοένα και συχνότερα αμφιλεγόμενα ή ακόμη και παράλογα νομοσχέδια — για παράδειγμα, να απαγορευτεί στις γυναίκες κάτω των 40 ετών να καπνίζουν ή να επιβάλλονται πρόστιμα για τη χρήση ξένων λέξεων — γεγονός που έχει σαστίσει πολλούς Ρώσους.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουνίου ένας βουλευτής του κεντροαριστερού κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» ζήτησε να. . . απαγορευτούν τόσο τα ψηλοτάκουνα, όσο και τα ίσια γυναικεία παπούτσια, ενώ το Φεβρουάριο μια τελωνειακή διάταξη οδήγησε στην απαγόρευση εισαγωγής γυναικείων εσωρούχων με συνθετικές δαντέλες καθώς κρίθηκαν «επικίνδυνα για την υγεία».

Διαβάστε ακόμα:

Κουνελάκι του Playboy «αναγεννήθηκε» ως μουσουλμάνα! (photos)

Βρετανία: Ανεξήγητο φαινόμενο στον νυχτερινό ουρανό! (photos)

Βρετανία: Μπεκρήδες οι κατάσκοποι της Ρωσίας!

Νορβηγία: Πολική αρκούδα σκότωσε τουρίστα μαθητή! (photos)

Μαγιόρκα: DJ πιέζει τουρίστριες να πάρουν μέρος σε όργια! (video)

Μ. Σουμάχερ: Εταιρία ελικοπτέρων ύποπτη για την κλοπή του φακέλου του

Μεξικό: Τουλάχιστον 3 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό (videos)

Φιλιππίνες: Τεράστιος κροκόδειλος προκάλεσε χάος σε αυτοκινητόδρομο! (photos)

ΗΠΑ: Το πιο επικίνδυνο πάρκο αναψυχής ανοίγει ξανά! (video+photos)