ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Τουλάχιστον 3 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό (videos+photos)

Μεξικό: Τουλάχιστον 3 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό (videos+photos)

Τουλάχιστον 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε τη μεθόριο της Γουατεμάλας με το Μεξικό, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε δεκάδες κτίρια και κατολισθήσεις.

Ο μεγέθους 7,1 βαθμών σεισμός «χτύπησε» την περιοχή Σαν Μάρκος, κοντά στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό, η οποία είχε πληγεί από σεισμό μεγέθους 7,4 βαθμών και τον Νοέμβριο του 2012, στοιχίζοντας τη ζωή σε 48 ανθρώπους.

Από το σεισμό που σημειώθηκε νωρίς το πρωί τοπική ώρα προκλήθηκαν ρωγμές σε κτίρια, κατολισθήσεις από τις οποίες έκλεισαν δρόμοι, αλλά και διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Ερωτηθείς για το θάνατο τριών ανθρώπων από το σεισμό, ο Αλεχάντρο Μαλντονάντο, διευθυντής της αρχής αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Γουατεμάλας CONRED, απάντησε: «Ναι, δυστυχώς»…

Ο Λουίς Ριβέρα, κυβερνήτης της περιοχής του Σαν Μάρκος, συμπλήρωσε ότι τουλάχιστον 48 σπίτια υπέστησαν σημαντικές ζημιές στην πόλη Λα Ρεφόρμα, το δημοτικό κοιμητήριο της οποίας καταστράφηκε από τον σεισμό.

«Ο σεισμός αυτός ήταν αρκετά ισχυρός. Οι οικογένειες στην περιοχή είναι πραγματικά φοβισμένες μετά την εμπειρία που είχαν τον Νοέμβριο του 2012. Έχουν καταστραφεί σπίτια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ραούλ Ερνάντες, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Γουατεμάλας, διευκρίνισε ότι δύο θάνατοι αναφέρθηκαν στο Σαν Ραφαέλ Πίε ντε λα Κουέστα στο Σαν Μάρκος, συμπληρώνοντας ότι ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε 30 σπίτια.

Την ίδια ώρα δώδεκα άνθρωποι νοσηλεύονται στην περιοχή στην οποία προκλήθηκαν επίσης σημαντικά προβλήματα στα δίκτυα επικοινωνίας, πρόσθεσε ο Σέρχιο Βάσκες, άλλος εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Όλη η περιοχή του Σαν Μάρκος επλήγη αρκετά από τον σεισμό», υπογράμμισε.

Σημειώνεται τέλος ότι το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 35 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Ταπατσούλα στην Πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού, ενώ το εστιακό βάθος του ήταν περίπου 75 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS).

Οι Αρχές της Τσιάπας ανακοίνωσαν πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για πολύ μεγάλες ζημιές από το σεισμό που έγινε επίσης αισθητός στο Ελ Σαλβαδόρ.

Διαβάστε ακόμα:

Φιλιππίνες: Τεράστιος κροκόδειλος προκάλεσε χάος σε αυτοκινητόδρομο! (photos)

ΗΠΑ: Το πιο επικίνδυνο πάρκο αναψυχής ανοίγει ξανά! (video+photos)