ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: 5 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινή επιδρομή σε σπίτι

Ισραήλ: 5 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινή επιδρομή σε σπίτι

Πέντε ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ένα νέο ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε σπίτι στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών, Άσραφ αλ Κόντρα, δήλωσε ότι γυναίκες και παιδιά βρίσκονται μεταξύ των νεκρών, ωστόσο ήταν σε θέση να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό τους.

«Ένας πύραυλος έπεσε σε σπίτι που βρίσκεται στο Αλ Μαγάζι, έναν καταυλισμό προσφύγων κοντά στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ», πρόσθεσε.

Νωρίτερα δύο Παλαιστίνιες και 4 παιδιά είχαν χάσει επίσης τη ζωή τους από δύο διαφορετικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας.

Με την επιδρομή αυτή στο σπίτι στο Αλ Μαγάζι ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας όταν και ξεκίνησε μια ευρεία ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος, ανέρχεται σε 43.

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι θα ενταθούν οι επιθέσεις κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αποφασίσαμε να εντείνουμε τις επιθέσεις κατά της Χαμάς και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στην Γάζα», δήλωσε ο Νετανιάχου, έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε με τους επικεφαλής της άμυνας στο νότιο τμήμα του Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμα:

Παλαιστινιακά Εδάφη: Δύο Παλαιστίνιες και 4 παιδιά σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές

«Λουτρό αίματος» στη Λωρίδα της Γάζας