ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την κατάπαυση του πυρός

Ουκρανία: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την κατάπαυση του πυρός

Γαλλία και Γερμανία προσφέρθηκαν να αναπτύξουν τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να ενισχυθούν οι προσπάθειες επιτήρησης της κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία εκ μέρους του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ Σιβ Σάρμα είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι ο διεθνής οργανισμός θα αναπτύξει αρχικά δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα τέλη Σεπτεμβρίου είτε στις αρχές του Οκτωβρίου και ότι περισσότερα τέτοια αεροσκάφη θα αναπτυχθούν αργότερα.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου ο Ελβετός επικεφαλής του ΟΑΣΕ Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ είχε ανακοινώσει ότι ο διεθνής οργανισμός θα χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την παρακολούθηση των ρωσο-ουκρανικών συνόρων.

«Κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΟΑΣΕ στις χώρες της Ευρώπης, η Γαλλία και η Γερμανία πρότειναν να διαθέσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο την εποπτεία της εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Ρομέν Ναντάλ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι το αίτημα αυτό μελετάται, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης;

Η προπαγάνδα της Κίνας για τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ (vids+pics)