ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Ο Ομπάμα ανάγκασε την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Λαβρόφ: Ο Ομπάμα ανάγκασε την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Επίθεση κατά του Μπαράκ Ομπάμα εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο ότι «ανάγκασε» την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ο Λαβρόφ επικαλέστηκε μάλιστα ως απόδειξη γι' αυτό τις δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στις 2 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στην οποία είχε αναφερθεί στις επιφυλάξεις των χωρών της ΕΕ να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

«Και μάλιστα δε ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις που έκανε (σε ομιλία του) στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ σχετικά με το ότι οι ΗΠΑ ανάγκασαν την ΕΕ ενάντια στη βούλησή της και εις βάρος των οικονομικών της συμφερόντων να υιοθετήσει αντιρωσικές κυρώσεις», κατήγγειλε ο Ρώσος υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα.

«Είναι αλήθεια ότι (οι Ευρωπαίοι) δεν ήθελαν να το κάνουν. Όμως ακόμη μία φορά ήταν η αμερικανική ηγεσία κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ που επέμειναν και σχεδόν αναγκάστηκαν να ντροπιάσουν την Ευρώπη για να υψώσει το ανάστημά της και να επιβάλει οικονομικά μέτρα εναντίον της Ρωσίας», είχε υπογραμμίσει ο Μπάιντεν στην ομιλία του…

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώην πράκτορας των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών έγινε τζιχαντιστής;

Απεργία πείνας ξεκίνησε η Ιρανή που κρατείται επειδή παρακολούθησε αγώνα βόλεϊ ανδρών

Ιράν: Ελεύθερη η δημοσιογράφος σύζυγος του ανταποκριτή της Washington Post