ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Επεισόδια για τη θανάτωση του σκύλου της νοσοκόμας (pics)

Έμπολα: Επεισόδια για τη θανάτωση του σκύλου της νοσοκόμας (pics)

Ταραχές ξέσπασαν στην Ισπανία χθες μετά τη θανάτωση του σκύλου της νοσοκόμας που πάσχει από Έμπολα, υπό τους φόβους ότι θα μπορούσε να εξαπλωθεί η ασθένεια.

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είχε ξεκινήσει μία εκστρατεία κατά της θανάτωσης του σκύλου της νοσοκόμας, ενώ οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων προσπάθησαν να εμποδίσουν τις αρχές να πάρουν τον Εξκάλιμπερ από το σπίτι της ασθενούς.

Το συγκεκριμένο περιστικό έφερε στη δημοσιότητα ο σύζυγος της νοσοκόμας, που έχει τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους και ο οποίος ενημερώσε την Τρίτη την κοινή γνώμη για την επικείμενη ευθανασία του σκύλου.

Σύμφωνα με το CNN πάνω από 330.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούσαν ο σκύλος «να μπει σε καραντίνα», και όχι να του γίνει ευθανσία υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για έναν απλό σκύλο, αλλά «για μέλος της οικογένειας».

Ο σκύλος απομακρύνθηκε από το σπίτι της ασθενούς ενώ λίγο αργότερα ο δήμος της Μαδρίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι υπήρχε κίνδυνος ο Εξκάλιμπερ «να μεταδώσει την ασθένεια στους ανθρώπους», τονίζοντας ότι στο σκύλο έγινε νάρκωση αρχικά ώστε να μην υποφέρει.

Διαβάστε επίσης: «Αχρείαστη η ευθανασία του σκύλου», λέει ο πλέον ειδικός