ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Απομακρύνεται από το κρουαζιερόπλοιο η Τεξανή νοσοκόμα

Έμπολα: Απομακρύνεται από το κρουαζιερόπλοιο η Τεξανή νοσοκόμα

Από το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο ταξίδευε, θα απομακρυνθεί «για προληπτικούς λόγους»η εργαζόμενη σε νοσοκομείο του Τέξας που ενδέχεται να ήρθε σε επαφή με ασθενή ο οποίος πέθανε από τον Έμπολα στο Ντάλας.

Η γυναίκα, επιβλέπουσα στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου του Τέξας, δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας, ωστόσο παραμένει εθελοντικά περιορισμένη στην καμπίνα της, σε κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Carnival Cruise Lines που βρίσκεται στα ανοιχτά του Μπελίζ.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης, η ακτοφυλακή του Μπελίζ εμπόδισε το κρουαζιερόπλοιο να πιάσει λιμάνι, ενώ απαγόρευσε στους χιλιάδες επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου και του πλοιάρχου, να αποβιβαστούν.

«Έχουν περάσει 19 ημέρες από τότε που η γυναίκα ενδέχεται να ήρθε σε επαφή με τα σωματικά υγρά του ασθενούς ο οποίος πέθανε», διευκρίνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λιβεριανός Τόμας Έρικ Ντάνκαν πέθανε στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο στις 8 Οκτωβρίου. Η περίοδος επώασης του ιού κυμαίνεται από 2 έως 21 ημέρες, ενώ ένας φορέας του Έμπολα δεν μπορεί να τον μεταδώσει παρά μόνο εφόσον έχει ήδη παρουσιάσει συμπτώματα (πονοκέφαλο, πυρετό ή εμετούς). Ο ιός μεταδίδεται με απευθείας επαφή με τα σωματικά υγρά.

Σύμφωνα με την εταιρεία Carnival Cruise, η γυναίκα «παραμένει σε απομόνωση πάνω στο πλοίο, ενώ πιστεύεται ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τους επιβάτες και το πλήρωμα». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πάντως ότι συνεργάζεται με την εταιρεία προκειμένου η γυναίκα και ο σύντροφός της που την συνόδευε στην κρουαζιέρα να μεταφερθούν με ασφάλεια στις ΗΠΑ, για προληπτικούς λόγους.

Η γυναίκα αναχώρησε για την κρουαζιέρα από το Γκάλβεστον του Τέξας στις 12 Οκτωβρίου, πριν δοθεί η εντολή από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να τεθούν υπό περιορισμό όσοι άνθρωποι ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με τον Ντάνκαν…

Διαβάστε ακόμα:

Κομπάνι: O Μίκης Θεοδωράκης εμψυχώνει τους Κούρδους μαχητές! (vid+pics)