ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Κατηγορούμενος τζιχαντιστής υπέβαλε μήνυση για απαγωγή!

Γαλλία: Κατηγορούμενος τζιχαντιστής υπέβαλε μήνυση για απαγωγή!

Μήνυση στο Παρίσι - καταγγέλλοντας ότι αιχμαλωτίστηκε και βασανίστηκε στο Χαλέπι, διότι αρνήθηκε να εκπαιδευτεί με ένοπλες ομάδες - υπέβαλε ένας άνδρας που φέρεται να ταξίδεψε στη Συρία, προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Ο άνδρας αυτός, ηλικίας 25 ετών, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, συνελήφθη μαζί με έξι ακόμη πρόσωπα στις 13 Μαΐου στο Στρασβούργο, κατηγορούμενος ότι «συνδέεται με εγκληματίες που είχαν στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα πρόσωπα αυτά μετέβησαν στη Συρία μέσω της Φραγκφούρτης σε μικρές ομάδες, για να μην τραβήξουν την προσοχή, προτού ενταχθούν, στα τέλη του 2013, στο Ισλαμικό Κράτος. Δύο μέλη μάλιστα της ομάδας σκοτώθηκαν τον Φεβρουάριο στη Συρία.

Ο άνδρας υπέβαλε την Πέμπτη στο Παρίσι μήνυση κατ' αγνώστων για «απαγωγή και κράτηση στη διάρκεια της οποίας υπέστη βία και υπεβλήθη σε απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση», διευκρίνισε ο δικηγόρος του, Ερίν Πλουβιέ.

Ο 25χρονος ισχυρίζεται ότι έφυγε για τη Συρία την 13η Δεκεμβρίου «για να βοηθήσει τους αμάχους» έχοντας ήδη στην κατοχή του το εισιτήριο της επιστροφής του, μία εβδομάδα αργότερα. Τελικά κατάφερε να επιστρέψει στη Γαλλία την 27η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αιχμαλωτίστηκε μόλις έφτασε στη Συρία από ενόπλους οι οποίοι κατέσχεσαν τα χαρτιά του, κρατώντας τον μαζί με άλλους Γάλλους στην περιοχή του Χαλεπιού. Εκεί τον βασάνισαν επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εκπαίδευση που οργάνωναν οι ένοπλες πολιτοφυλακές…

Σημειώνεται τέλος ότι ο ενάγων, που εξακολουθεί να κρατείται από τις γαλλικές Αρχές, αναφέρει ότι τον παρακολουθεί ψυχολόγος, καθώς πάσχει από μετατραυματικό στρες…

Διαβάστε ακόμα:

Έτοιμοι για το Κομπάνι οι Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράκ

ΕΕ: Αυξημένες προσπάθειες για την εξάλειψη του Έμπολα

Έμπολα: Ανέρρωσε και η Νορβηγίδα γιατρός!

Τουρκία: Καταυλισμός προσφύγων με το όνομα Κούρδισας καμικάζι

Ιταλία: Πληρώνουν τις οικογένειες για να κάνουν παιδιά!

Σουηδία: Καλά κρατεί το μυστήριο με το υποβρύχιο

Φρικιαστική θηριωδία των τζιχαντιστών: Αποκεφάλισαν κοριτσάκι;

Η σπάνια φιλία ανάμεσα σε ένα μωρό ρινόκερο και ένα κατσικάκι! (vid)

Σάλος με τη… σεξοπεριοδεία διάσημης πορνοστάρ! (vids+pics)