ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωποι με το τσουχτερό κρύο οι σεισμοπαθείς της Τουρκίας

Αντιμέτωποι με το τσουχτερό κρύο οι σεισμοπαθείς της Τουρκίας

Τους 523 έφθασαν οι νεκροί και τους 1650 οι τραυματίες από τον καταστροφικό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Κυριακή στην Τουρκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες οικογένειες έχουν μείνει άστεγες οι οποίες είναι αντιμέτωπες με εδώ και και τέσσερις ημέρες με το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο.


"Η κατάσταση είναι τραγική αν συνεχίσουμε έτσι θα αρρωστήσουμε...έχουμε παιδιά που δεν αντέχουν" δήλωσε στα διεθνή πρακτορεία ένας από τους σεισμοπαθείς υπογραμμίζοντας πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε 15 ημέρες ο κόσμος θα πεθαίνει από το κρύο και τις ασθένειες.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Βαν δήλωσε πως 3.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή δεν είναι κατοικήσιμα και εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός των σεισμοπαθών ανέρχεται σε 600.000.

Οι σεισμόπληκτοι κατηγορούν την Τουρκική κυβέρνηση για ολιγωρία και για διακρίσεις, αφού το μεγαλύτερο μέρος των πληγέντων είναι Κούρδοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Στην πόλη Βαν οι έρευνες για επιζώντες έχουν ήδη τερματιστεί ενώ τις τελευταίες ώρες τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν μόνο νεκρούς από τα συντρίμμια.Ωστόσο σήμερα, έπειτα από τέσσερις ημέρες, τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν από τα ερείπια κτιρίου ζωντανό έναν 19χρονο.