ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014 - Καλαφάτης: Κάτι σαν προστατευόμενο είδος ο Μπουτάρης

Εκλογές 2014 - Καλαφάτης: Κάτι σαν προστατευόμενο είδος ο Μπουτάρης

Με την φράση «ο νυν δήμαρχος είναι κάτι σαν προστατευόμενο είδος, σαν να έχουμε το Μπουτάρης – Μπουτάρης», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης την απουσία του δημάρχου από την πόλη αλλά και τον περιορισμένο διάλογο πριν τις εκλογές, σημειώνοντας ότι δεν έκανε έργο.

«Ψάχνω εγώ, ψάχνουμε όλοι, αλλά και ο ίδιος, αλλά δεν βρίσκουμε τί άφησε στην πόλη» δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης σε σημερινή του συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι τον ψάχνει για διάλογο πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά ο δήμαρχος δεν ανταποκρίνεται.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επίσης παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Μηταφίδης έχουν μία υποτονικότητα στην αντιπαλότητα με τον κύριο Μπουτάρη και για αυτό το λόγο εκτίμησε ότι μία «ντεμέκ αριστερά» σιγά – σιγά απορροφά την «κλασική αριστερά».

Ο Σταύρος Καλαφάτης επιτέθηκε στον κ. Μπουτάρη για την καθαριότητα λέγοντας ότι «σε κάποιες συζητήσεις ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι η πόλη υποφέρει και σε άλλες συζητήσεις ότι η πόλη είναι καθαρή». Στις δικαιολογίες του δημάρχου για το ότι φταίει η κυβέρνηση, ο επικεφαλής του συνδυασμού «εντάξει» τόνισε ότι «το αν θα είναι καθαρή η πόλη δεν είναι δουλειά του Σαμαρά και της κυβέρνησης. Αν ήταν έτσι, θα είχαμε έναν υπουργό καθαριότητας για όλες τις πόλεις και δεν θα χρειαζόμασταν τους δημάρχους».

Για το θέμα των σκουπιδιών πρόσθεσε ότι δεν έχει εξαντληθεί το περιθώριο να είναι καθαρή η πόλη, με το υπάρχον δυναμικό του Δήμου, που μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα με σωστή διοίκηση. Ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε ότι είναι 100% με τους εργαζόμενους και το δικαίωμα διεκδικήσεων, αλλά «πρέπει ο δήμαρχος να έχει τη δυνατότητα από το νόμο να κρατήσει την πόλη καθαρή, όταν υπάρχουν κινητοποιήσεις και βγαίνουν αρουραίοι στο δρόμο».

Σε ερώτηση για το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» τόνισε ότι είναι ένα άτυπο, όπως λένε οι διοργανωτές, δημοψήφισμα, ότι «δεν διασφαλίζει κανείς την εγκυρότητα» και αναρωτήθηκε τι λένε οι δικαστικοί και ποια είναι ακριβώς η διαδικασία που δεν έχει επακριβώς καθοριστεί, μόλις τέσσερις ημέρες πριν. Επί της ουσίας, για το θέμα της ΕΥΑΘ, ο Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε ότι πάγια θέση του είναι ότι «Δεν μπορεί να πωληθεί το νερό. Δεν μπορεί να πωληθούν τα δίκτυα. Αλλά αν υπάρχει ένας καλύτερο management για επενδύσεις και καλύτερη ποιότητα με χαμηλότερες τιμές, γιατί όχι;».

Στο θέμα του Λιμανιού ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να έρθει ο Υπουργός, και όχι ο διορισμένος επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, να ενημερώσει την πόλη, ζήτησε να γίνει αξιοποίηση του λιμανιού με τρόπο που να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και η ανάμιξη οποιουδήποτε επενδυτή να γίνεται με διαφάνεια και κέρδος για την πόλη. Και σημείωσε ότι η ανάπτυξη του λιμανιού με ιδιώτες θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. «Δεν μπορεί να μείνει έτσι το λιμάνι. Πρέπει να φύγει μπροστά η πόλη. Το λιμάνι πρέπει να είναι ο δυνατός αναπτυξιακός κριός της Θεσσαλονίκη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Τζιτζικώστας- Ιωαννίδης τετ α τετ στο debate της TV100