ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Το μήνυμα της Νίκης Τζαβέλα

Ευρωεκλογές 2014: Το μήνυμα της Νίκης Τζαβέλα

Το μήνυμά της ενόψει των ευρωεκλογών έστειλε η υποψήφια ευρωβουλευτής, Νίκη Τζαβέλα.

«Η διπλή εμπειρία ως διοικητής του ΟΕΑΔ και ως ευρωβουλευτής ασχολούμενη επί πέντε χρόνια με τα θέματα της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανεργίας που έχει πλήξει σε πρωτοφανή έκταση την Ευρώπη και ιδιαίτερα την Ελλάδα, με οδηγεί σε ορισμένες βασικές διαπιστώσεις.

Έχουμε περάσει από το στάδιο για τα σοβαρά προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά, που δημιούργησε η ανεργία των νέων και αναζητούμε συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις. Οι λύσεις αυτές θα έρθουν σταδιακά και θα υπακούουν σε συγκεκριμένες στρατηγικές επιδιώξεις. Τις έχω μελετήσει και πιστεύω πως η εφαρμογή της κατάλληλης πολιτικής αποτελεί μονόδρομος.

Η ανεργία αποτελεί την απόρροια μίας διπλής βουβής απραγίας των περασμένων ετών. Από τη μία η έλλειψη μιας δυναμικής εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης νέων μικρών επιχειρήσεων εξαγωγικού χαρακτήρα και νέων τεχνολογιών και από την άλλη ο στρατηγικός σχεδιασμός της πλήρους και βέλτιστης αξιοποίησης όλων των ικανών στελεχών του δημοσίου ως προς την υποστήριξη και το σχεδιασμό των ανάλογων δράσεων.

Η «απουπαλληλοποίηση» και η ανάπτυξη μίας ισχυρής νέας γενιάς με δυναμικό επιχειρηματικό πνεύμα με στόχο τις διεθνείς αγορές αποτελεί τον καταλύτη για την αντιμετώπιση της ανεργίας της απραγίας.

Οι νέες μεγάλες επενδύσεις θα αποφέρουν τις απαραίτητες χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά οπωσδήποτε η μεγάλη απάντηση θα δοθεί από τη μικρή και ατομική επιχειρηματικότητα στα μεγάλα εθνικά μας παραγωγικά ατού, της μεταποίησης μεσογειακών προϊόντων ιδίως ΠΟΠ, της παραγωγής τουριστικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών και τοπικού χαρακτήρα αλλά και της ανάπτυξης εφαρμογών και λύσεων στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο σπουδών και εξειδίκευσης της νέας μας γενιάς.

Το ευρωκοινοβούλιο και οι αντίστοιχες επιτροπές όπου θα βρεθούνε οι εκπρόσωποι της χώρας που θα επιλεγούν από τους Έλληνες πολίτες στις ευρωεκλογές θα πρέπει αυτή τη φορά να αξιοποιηθούν στο έπακρο ώστε να περάσουν όλες οι εθνικές μας προτεραιότητες και όχι απλά να αποτελέσουν ένα βήμα διαμαρτυρίας και ακτιβισμού προδίδοντας τις αληθινές ανάγκες των ανέργων.

Ας παραδειγματιστούμε από τη μεθοδική δουλειά που κάναμε στην επιτροπή ενέργειας και περάσαμε τις εθνικές μας ενεργειακές προτεραιότητες και την ΑΟΖ αναπτύσσοντας το νέο ενεργειακό πεδίο που θα αποφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας έχοντας ως αρχή τον αγωγό ΤΑP».

Διαβάστε επίσης:

Με «Δημοκρατικό» τρόπο πέταξε έξω τους μικροομολογιούχους