ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Social media και ευρωεκλογές

Ευρωεκλογές 2014: Social media και ευρωεκλογές

Τα social media έχουν γίνει πλέον ένα απαραίτητο και εξαιρετικά εύχρηστο εργαλείο ενημέρωσης και επικοινωνίας για την πολιτική, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο

Ο ρόλος τους λοιπόν στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στις ευρωεκλογές, είναι σημαντικότατος και στη χώρα μας, καθώς χιλιάδες Έλληνες παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις και ενημερώνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ακόμα, γνωστό είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι έλληνες πολιτικοί και πολιτικά κόμματα αξιοποιούν τις δυνατότητες τις οποίες τους προσφέρουν τα social media, συμμετέχοντας έτσι στο διαδικτυακό παιχνίδι της διαδραστικής ενημέρωσης και των... hashtags!

Πώς προωθούνται λοιπόν οι ευρωεκλογές μέσω των κοινωνικών δικτύων και πώς μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις των εκλογών μέσα από αυτά, έχοντας παράλληλα έναν πιο ενεργό ρόλο;

Το Facebook και το Twitter μας προσφέρουν σε πρώτο βαθμό τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τους υποψηφίους.

Ωστόσο αρκετές είναι οι σελίδες των υποψηφίων στην Ελλάδα που παραμένουν ακόμα φτωχές σε πρωτογενές υλικό και χωρίς διαδραστική επικοινωνία με τους υπόλοιπους χρήστες του Διαδικτύου. Αποτελεί πάντως κοινή διαπίστωση ότι όλο και περισσότεροι υποψήφιοι στη χώρα μας δημιουργούν ή ενεργοποιούν τα προσωπικά τους προφίλ σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την προεκλογική τους καμπάνια.

Στο Twitter τώρα η παρακολούθηση των υποψηφίων και των εξελίξεων είναι εξαιρετικά εύκολη, καθώς όπως είναι γνωστό τα hashtags (#) μας επιτρέπουν να εντοπίσουμε ευκολότερα τις θεματικές ενότητες που μας ενδιαφέρουν.

Τα πιο δημοφιλή hashtags για την Κυριακή των ευροεκλογών αναμένεται να είναι τα εξής:

#ekloges14

#ekloges2014

#euroekloges

#psifizo

#EP2014

Επίσης, ο επίσημος λογαριασμός @EPPGroup του Ευρωκοινοβουλίου στο Twitter εδώ και καιρό έχει αναλάβει την προώθηση των ευρωεκλογών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μας ενημερώνει για τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις από τις διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες (Twitter, Facebook, Instagram και YouTube).

BoT37WQIIAAV97N

Ειδική ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπάρχει στο tumblr αλλά και σε ειδική πλατφόρμα (Twitter dashboard).

Ακόμα ειδικές εφαρμογές συμμετοχής του ΕΚ υπάρχουν και στο Facebook όπως το ''Ι am a voter'', ή το "A Taste of Europe" στο οποίο ο χρήστης μπορεί να φτιάξει το δικό του event για τις εκλογές και να ανεβάσει... συνταγές, ενώ για τους νέους ψηφοφόρους υπάρχει στο YouTube και ένα βιντεάκι με τίτλο "And then came a lot of sheep".

Το Newsbomb.gr καθ'όλη τη διάρκεια της διπλής εκλογικής αναμέτρησης θα σας μεταφέρει με συνεχή ενημέρωση το κλίμα και τις αντιδράσεις υποψηφίων και ψηφοφόρων, συγκεντρώνοντας τα σημαντικότερα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας… τέλος

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές 2014

Που ψηφίζω: Βρες το εκλογικό σου κέντρο με ένα κλικ

Που ψηφίζω, πόσους σταυρούς βάζω, πότε θα βγουν τα exit polls...

Ευρωεκλογές 2014: Πού ψηφίζω - Μάθε από την εφαρμογή του ΥΠΕΣ