ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης συστήνει στην Ντόρα να μην κατέβει στις εκλογές

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης συστήνει στην Ντόρα να μην κατέβει στις εκλογές

«Θα της πρότεινα να μην κατέβει καν στις εκλογές. Άλλωστε τα δημοσκοπικά ευρήματα τα οποία έχει δεν θα έλεγα ότι την ευνοούν και πάρα πολύ.

Γιατί καμία από τις μετρήσεις που βλέπουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν δίνει στη Δημοκρατική Συμμαχία την δυνατότητα εισόδου στη βουλή», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2, ο βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κος Βαρβιτσιώτης σημείωσε μεταξύ άλλων πως θα ήταν ευτυχής να υπήρχε μια μεγάλη κεντροδεξιά σήμερα.

«Όμως κάποιοι είτε για προσωπική τους στρατηγική, είτε γιατί είδαν το περιθώριο να γίνουν αρεστοί, είτε κάποιοι οι οποίοι έβλεπαν ότι δεν ξανάβγαιναν βουλευτές και έψαξαν να βρουν ένα μικρότερο κόμμα με το οποίο θα εκτεθούν, φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί μια πολυδιάσπαση του χώρου», παρατήρησε ενώ αναφορικά με την κα Μπακογιάννη, είπε πως είναι ένα πολύ αξιόλογο πολιτικό στέλεχος, που έχει διαλέξει να είναι εκτός ΝΔ, προσθέτοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάθε εκλογές ο καθένας θα πρέπει να είναι και υποψήφιος σώνει και καλά».

Εξηγώντας για τι δεν στήριξε την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων είπε πως θεωρεί «ότι υπάρχει ένα θέμα σοβαρό με την χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ότι πρέπει τα κόμματα να διαχειρίζονται αυτά τα χρήματα με ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια και σοβαρότητα, και ότι σε μια περίοδο μεγάλων στερήσεων, είναι πολύ προκλητικό να λες ότι θα δώσω έξτρα λεφτά στα κόμματα», αν και όπως εξήγησε η τροπολογία δεν λέει ακριβώς αυτό και πως είναι υποκρισία να λέμε ότι τα κόμματα δεν θα πρέπει να υπάρχουν, ότι τα κόμματα θα πρέπει να καταργηθούν ή τα κόμματα δεν θα πρέπει να χρηματοδοτούνται.