Οι κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Newsroom Newsroom

Οι κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Τις κυριότερες προθεσμίες στο δρόμο για τις κάλπες της 6ης Μαΐου έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών.

Μέχρι την Κυριακή των εκλογών, θα πρέπει να γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών, ο καθορισμός των εκλογικών τμημάτων και των εφορευτικών επιτροπών, ενώ θα πρέπει να τακτοποιηθούν ορισμένες διαδικασίες για τους εμπλεκόμενους στην εκλογική διαδικασία.

Οι κυριότερες προθεσμίες είναι:

20 Απριλίου 2012

Λήγει η προθεσμία για την πρόταση υποψηφίων. Επίσης, λήγει η προθεσμία υποβολής παραίτησης των δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, αξιωματικών ενόπλων δυνάμεων κλπ, από την υπηρεσία και τις θέσεις που αποτελούν κώλυμα εκλογιμότητας.

21 Απριλίου 2012

Ενεργοποιείται η ανακήρυξη των υποψηφίων από τα αρμόδια δικαστήρια των πρωτοδικών.

24 Απριλίου 2012

Λήγει η προθεσμία για την επίδοση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των δηλώσεων για την κατάρτιση των συνδυασμών.

25 Απριλίου 2012

Ενεργείται η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου.

26 Απριλίου 2012

Λήγει η προθεσμία για την αποστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Δικαιοσύνης, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και τους περιφερειάρχες, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, των ονομαστικών καταστάσεων των δικαστικών λειτουργών, των δικηγόρων και των ασκούμενων δικηγόρων.

Επίσης, λήγει η προθεσμία για την αποστολή από το υπουργείο Εσωτερικών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πινάκων των εκλογικών τμημάτων που συστάθηκαν σε όλη την επικράτεια. Επιπλέον, λήγει η προθεσμία για την κλήρωση ή τον διορισμό από τα αρμόδια δικαστήρια των μελών των εφορευτικών επιτροπών και των αναπληρωματικών αυτών.

27 Απριλίου 2012

Λήγει η προθεσμία για την πρόταση υποψηφίων προς συμπλήρωση συνδυασμού σε περίπτωση θανάτου υποψηφίου.

28 Απριλίου 2012

Λήγει η προθεσμία για την ανακήρυξη από το αρμόδιο δικαστήριο (πρωτοδικείο) του υποψηφίου που προτάθηκε για συμπλήρωση συνδυασμού σε περίπτωση θανάτου υποψηφίου.

29 Απριλίου 2012

Λήγει η προθεσμία των έξι ημερών πριν από την ψηφοφορία, μέσα στην οποία τα κόμματα, οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι, είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στον οικείο αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας του νομού, επί αποδείξει, επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων για τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στη βασική εκλογική περιφέρεια.

30 Απριλίου 2012

Λήγει η προθεσμία για τη γνωστοποίηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της πρότασης υποψηφίου προς συμπλήρωση συνδυασμού σε περίπτωση θανάτου υποψηφίου. Επίσης, λήγει η προθεσμία για τη γνωστοποίηση, με προκήρυξη του αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας του νομού στους δήμους του νομού, των αποφάσεων καθορισμού εκλογικών τμημάτων. Ακόμη, λήγει η προθεσμία για την ειδοποίηση των διορισθέντων μελών των εφορευτικών επιτροπών με φροντίδα του εισαγγελέα του οικείου πρωτοδικείου.

1 Μαΐου 2012

Λήγει η προθεσμία για τη γνωστοποίηση, με προκήρυξη του οικείου αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας του νομού, των ανακηρυχθέντων υποψηφίων και συνδυασμών.

2 Μαΐου 2012

Λήγει η προθεσμία για τη δημοσίευση του προγράμματος ψηφοφορίας από τις δημοτικές αρχές.

3 Μαΐου 2012

Λήγει η προθεσμία για την άφιξη των εφόρων και των τακτικών ή αναπληρωτών αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής στον τόπο διορισμού τους.

5 Απριλίου 2012

Λήγει η προθεσμία που είναι μέχρι και την προηγούμενη της ψηφοφορίας, μέσα στην οποία είναι δυνατή, με απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας του νομού, η αλλαγή καταστήματος ψηφοφορίας, εφόσον η χρησιμοποίηση αυτού που αρχικά ορίστηκε δεν είναι δυνατή εξαιτίας ανώτερης βίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved