ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2012: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Εκλογές 2012: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού δείχνουν τα πρώτα exit polls που δημοσιοποιήθηκαν μετά τις 7 το απόγευμα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΝΔ, ενώ στη δεύτερη θέση, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, διεμβολίζοντας το ΠΑΣΟΚ.

23:48 Πάνω απ' όλα η πατρίδα, ήταν η λακωνική δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη.

23: 15 Ο λαός καταδίκασε το μνημόνιο υποστήριξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, που διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα κινηθεί στη βάση των προγραμματικών δεσμεύσεων για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.

23: 10 Θα επιχειρηθεί μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος εκτίμησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

22: 43 ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μειοψηφία στον ελληνικό λαό, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Κουμουνδούρου. "Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών", τόνισε και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό, τι περνά από το χέρι του για να αποκτήσει ο κόσμος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι από αύριο θα στραφεί στις προοδευτικές δυνάμεις για το σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς.

22:40 Η ΝΔ δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, που έθεσε ως όρο για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής πολιτικής.

22:20 Δηλώσεις από την Κουμουνδούρου κι όχι από το Ζάππειο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα κάνει στις 22:30 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

22:16 Σε δηλώσεις αναμένεται ότι θα προχωρήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

21:58 Δεν θα συνεργαστούμε με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Καμμένος, που προσκάλεσε σε μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

21:57 Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, που εκτίμησε ότι μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι αδύνατη.

21:00 Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στα γραφεία του κόμματος

20: 40 Ν. Μιχαλολιάκος: Η Χούντα του μνημονίου συνεχίζεται

Σκληρή επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Σε δήλωσή του από τα γραφεία του κόμματος στην Αχαρνών, ο κ. Μιχαλολιάκος διεμήνυσε ότι η αντίσταση της Χρυσής Αυγής στη χούντα του μνημονίου θα συνεχιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή. «Με λασπολογήσατε, με συκοφαντήσατε, με φιμώσατε, αλλά σας νίκησα», είπε, προσθέτοντας: «Όσοι προδίδουν την πατρίδα, ήρθε η ώρα να φοβηθούν. Ερχόμαστε».

20: 36 Σε δηλώσεις αναμένεται ότι θα προχωρήσει ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

20: 17 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με στενούς του συνεργάτες. Η Νέα Δημοκρατία φέρεται αποφασισμένη να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας. Στον τρίτο όροφο του κόμματος συντάσσεται κείμενο στο οποίο θα αναφέρονται τα σημεία σύγκλισης που θέτει η Συγγρού ως προϋπόθεση για το σχηματισμό κυβέρνησης.

19:55: Προβληματισμό εκφράζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το εκλογικό αποτέλεσμα, που τους φέρνει στην τρίτη θέση, αλλά και για τη δυνατότητα συγκρότησης βιώσιμης κυβέρνησης με φιλοευρωπαϊκό χαρακτήρα.

19: 35 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πηγές από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα παραδώσει την εντολή, αλλά θα προσπαθήσει να συγκροτήσει κυβέρνηση συνεργασίας και να μην προσφύγει σε επαναληπτικές εκλογές.

19: 14 Τάσος Γιαννίτσης: «Αυτό που είδατε από τα exit poll είναι η σκιά της αλήθειας».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ανακοίνωσε ότι η επίσημη ροή αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει σε μιάμιση ώρα.

19: 08 Φώφη Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί δια του προέδρου του

Το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί με δήλωση του προέδρου του, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, που διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί υπεύθυνα δια του προέδρου του.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2012 - Αποτελέσματα: Πρώτος Σαμαράς, δεύτερος Τσίπρας

Εκλογές 2012-Aποτελέσματα: Όλα τα exit polls για τα αποτελέσματα

Γιαννίτσης: Σε 2-3 ώρες θα έχουμε την πλήρη αλήθεια

Φώφη Γεννηματά: Να περιμένουμε τα αποτελέσματα

Εκλογές 2012-Αποτελέσματα: Φ. Κουβέλης: «Η χώρα μου να πάει μπροστά»

Τι σκέφτεται η ΝΔ για τη συγκρότηση κυβέρνησης

Εκλογές 2012: Προβληματισμός και κατήφεια στο ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2012: Μέσω facebook το πρώτο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα

Αποτελέσματα εκλογών 2012: Η εκτίμηση της Singular

Αποτελέσματα εκλογών 2012:Τα πρώτα αποτελέσματα της Επικράτειας

Εκλογές 2012: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας προτείνει ο Βενιζέλος

Αποτελέσματα εκλογών 2012 στο 10% των εκλογικών τμημάτων

Αποτελέσματα εκλογών 2012: Βαρύ κλίμα στο ΠΑΣΟΚ