ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογική στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ από την Κοινωνική Συμφωνία

Εκλογική στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ από την Κοινωνική Συμφωνία

Επισήμως πλέον η Κοινωνική Συμφωνία παρέχει στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος κ. Λούκα Κατσέλη, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τους άξονες μιας αριστερής κυβέρνησης, που θα βγάλει τη θηλιά του Μνημονίου από τον λαό, δήλωσε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι με την κ. Κατσέλη συμφώνησαν πως το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά παραμονή στην ευρωζώνη με τον λαό να ζει με αξιοπρέπεια ή λεηλατημένος, χωρίς ελπίδα και χωρίς δικαιώματα.

Από τη μεριά της, η κ. Κατσέλη δήλωσε ότι «ως Κοινωνική Συμφωνία πήραμε την απόφαση ότι θα στηρίξουμε τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις, που θέλουν και αναζητούν προοδευτική διακυβέρνηση».

«Βασική συνιστώσα των προοδευτικών δυνάμεων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε η κ. Κατσέλη και ανακοίνωσε ότι θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για να επιτευχθεί η ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση για να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση. Όπως είπε, ήδη έχει γίνει σημαντική πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία για ένα σχέδιο εθνικής ανόρθωσης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά στο σχέδιο αυτό, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι εξυπηρετεί την ανάγκη αντικατάστασης του Μνημονίου, με στόχο την ανόρθωση της χώρας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση.