ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωκίδα: Συζήτηση Μπακογιάννη με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων

Φωκίδα: Συζήτηση Μπακογιάννη με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων

Όλα τα θέματα που απασχολούν τον παραγωγικό ιστό της Φωκίδας τέθηκαν επί τάπητος στην ανοιχτή συζήτηση που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Φωκίδας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χρίσσου, του Συλλόγου Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και του Συλλόγου Αρισταίος.

Ο αποκλεισμός της Στερεάς από τα προγράμματα απασχόλησης (Στόχος 2) ήταν ο κυρίαρχος προβληματισμός που διατυπώθηκε ενώ, επίσης, αναφέρθηκαν η ανάγκη χωροθέτησης του ΒΙΟΠΑ, η δημιουργία κόμβου φυσικού αέριου, η τουριστική ανάπτυξη, η ανάγκη αξιοποίησης της Λίμνης του Μόρνου, η αποκατάσταση του κομμένου ελαιώνα και οι αποζημιώσεις, η ένταξη του Ελαιώνα σε καθεστώς επιδοτούμενης καλλιέργειας, η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού για την υποδοχή και επεξεργασία των αποβλήτων.

Σύμφωνα με το lamiatimes, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λειτουργία εργοστασίου τυποποίησης των προϊόντων ελιάς, τα οποία χρειάζονται την υποστήριξη της Περιφέρειας για το άνοιγμα στις ξένες αγορές.

Ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την επόμενη πενταετία, αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Στερεάς από τη χρηματοδότηση προγραμμάτων απασχόλησης και εξήγησε ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίσκεψής του στον αρμόδιο επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι η πρωτογενής παραγωγή και ειδικά ο αγροτικός τομέας επιβάλλεται να αποτελέσει και για την Στερεά Ελλάδα μοχλό εξόδου από την κρίση και το κλειδί για την ανάπτυξη. Ζήτησε, μάλιστα, τη συνδρομή όλων των παραγωγικών φορέων, ώστε να δημιουργηθούν στο επίπεδο της Περιφέρειας δομές που θα υποστηρίζουν πρακτικά τους νέους αγρότες.