ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Μάχες για μια... γαλάζια έδρα!

Εκλογές 2015: Μάχες για μια... γαλάζια έδρα!

Ψηφοδέλτια εντυπώσεων προσπαθεί να καταρτίσει η ΝΔ μήπως καταφέρει να ανατρέψει το σε βάρος της κλίμα.

Ψηφοδέλτια που σε άλλες εποχές θα χαρακτηρίζονταν ιδιαίτερα δυνατά έχει καταρτίσει η Νέα Δημοκρατία, αν και στο συγκεκριμένο πολιτικό timing δεν αναμένεται να αποδώσουν κάτι ιδιαίτερο. Η επικύρωση της τελικής λίστας για όλη την Ελλάδα έγινε αργά χθες το βράδυ και σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, αναμένεται να δοθούν τα ονόματα των υποψηφίων στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η ανανέωση αγγίζει το 55%, ενώ στην πλειοψηφία των περιοχών της χώρας, έγινε μεγάλη προσπάθεια να ενταχθούν πρόσωπα που κατέγραψαν σημαντικές επιτυχίες στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ή προέρχονται από επιμελητήρια και συλλόγους επιστημόνων, κάτι που σημαίνει πως έχουν ήδη μια έτοιμη μαγιά ψηφοφόρων, όπως χαρακτηριστικά έλεγε χθες κορυφαίο στέλεχος της Συγγρού.

Ο κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός ωστόσο και το άνοιγμα προς το Κέντρο που επιχειρεί το επιτελείο Σαμαρά, επέβαλε κάποιες αλλαγές τις τελευταίας στιγμής, ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν πως σε ορισμένες περιοχές κατεβάζουν κυριολεκτικά τον αφρό κάτι που αυτόματα καθιστά την επανεκλογή πολλών κορυφαίων δύσκολη.

Σε αρκετές περιφέρειες θα δοθούν ομηρικές μάχες αφού οι κορυφαίοι της ΝΔ και όσοι εκτέθηκαν σε υπουργικές θέσεις αναζητούν σίγουρες περιφέρειες προκειμένου να επανεκλεγούν...

Πιο συγκεκριμένα, στην Α' Αθήνας έξι γνωστά πρόσωπα (Ντ.Μπακογιάννη, Ο.Κεφαλογιάννη, Β.Κικίλιας, Ν.Κακλαμάνης, Φ.Πιπιλή, Β.Αξιώτης) θα κονταροχτυπηθούν για τρεις θέσεις σε περίπτωση που η ΝΔ είναι δεύτερο κόμμα, ενώ στη Β' Αθηνών θα γίνει κυριολεκτικά σφαγή μεταξύ των εν ενεργεία γαλάζιων βουλευτών, των νέων στην εκλογική περιφέρεια Ν.Δένδια, Γ.Μιχελάκη, Γ.Κουμουτσάκου αλλά και των φιλελεύθερων Γ.Καισάριου και Α.Βερούτη που στις προηγούμενες εκλογές ανήκαν στη Δράση - Δημιουργία Ξανά!.

Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις ωστόσο σε νομούς όπως η Κοζάνη, η Μαγνησία, τα Δωδεκάνησα αναμένεται να υπάρξει σκληρή κόντρα για την επικράτηση.

Πιο συγκεκριμένα, στην Κοζάνη πλην των εν ενεργεία βουλευτών, επιστρέφει στις γαλάζιες λίστες ο Γ.Κασαπίδης αλλά και ο πρώην Περιφερειάρχης Γ.Δακής.

Στη Μαγνησία, η Ζ.Μακρή θα βρει απέναντι της το δημοσιογράφο Χρ.Μπουκώρο και το συνιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Astra TV Σάκκη Κοκκίνη. Στα Δωδεκάνησα, οι δύο γαλάζιοι βουλευτές του νομού (Γ.Υψηλάντης και Μ.Κόνσολας) θα κονταροχτυπηθούν με τη Μίκα Ιατρίδη που επέστρεψε από τους ΑΝΕΛ αλλά και το Γ.Παππά που ήταν πρώτος επιλαχών. Στη Σάμο θα είναι υποψήφιος ο καρδιολόγος Χρ.Στεφανάδης, ενώ στη Μυτιλήνη ο νυν βουλευτής Π.Βογιατζής θα έχει βασικό αντίπαλο το σημερινό Υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου. Στον Πειραιά, το γνωστό μοντέλο Ν.Δούνια θα προσπαθήσει να σπάσει το δίδυμο Κ.Κατσαφάδου - Κ.Αρβανιτόπουλου, ενώ στην Κέρκυρα ο πρώτος επιλαχών του 2012 Στ.Γκίκας θα βρει πλέον μπροστά του την Α.Γκερέκου.

Σχετικές ειδήσεις