ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Ο Μουρούτης πήγε στη Διακομματική για να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Εκλογές 2015 - Ο Μουρούτης πήγε στη Διακομματική για να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα ρυθμιστούν τα θέματα της αφισοκόλλησης και της διενέργειας κεντρικής προεκλογικής ομιλίας την ίδια ημέρα, περισσοτέρων του ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Μιχαήλ Θεοχαρίδης μετά τη δεύτερη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών.

Ο κ. Θεοχαρίδης διευκρίνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και ενημέρωσε ότι κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της κατανομής χρόνου μεταξύ των κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων. Το 80% του τηλεοπτικού χρόνου θα διανεμηθεί μεταξύ των οκτώ κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές και αντιπροσωπεύονται στο Κοινοβούλιο και την Ευρωβουλή (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜ.ΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝ.ΕΛ). Το υπόλοιπο 20% θα διανεμηθεί μεταξύ των υπολοίπων 22 κομμάτων ή συνασπισμού κομμάτων.

Ο κ. Θεοχαρίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενημέρωσε την Επιτροπή ότι έχουν ήδη αποσταλεί το εκλογικό υλικό και η εκλογική νομοθεσία και ότι μέχρι τη Δευτέρα 19/01 πρέπει να έχουν παραδοθεί στις Περιφέρειες τα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν οι λεπτομέρειες για τις εμφανίσεις των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών. Όπως ορίζεται, οι υποψήφιοι που είναι πρώην πρωθυπουργοί, οι υποψήφιοι των ψηφοδελτίων Επικρατείας και οι αρχηγοί κομμάτων εξαιρούνται του μέτρου του περιορισμένου αριθμού εμφανίσεων.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης έθεσε το ζήτημα του προγραμματισμού της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, την ίδια ημέρα, την Πέμπτη και ζήτησε να τηρηθεί η παράδοση σύμφωνα με την οποία, την ημέρα εκείνη γίνεται μόνον η συγκέντρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το αίτημά του δεν συμμερίστηκαν άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Γιώργος Μουρούτης έθεσε τέσσερα θέματα. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γεμίσει με παράνομες αφίσες όλη τη χώρα και ζήτησε να αφαιρεθούν οι αφίσες που δεν δικαιολογούνται από τον Νόμο. Μάλιστα, πρότεινε το κόστος για την απομάκρυνσή τους να αφαιρεθεί από την εκλογική χρηματοδότηση του κόμματος. Την πρότασή του, υποστήριξε το ΠΟΤΑΜΙ. Δεύτερον, ζήτησε να αφαιρεθεί από τον εκλογικό χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ ο χρόνος που διέθεσε με εκπομπή του ο Λάκης Λαζόπουλος για αρνητικό σχολιασμό της κυβέρνησης και επιδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτον, ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να πάψει να εκπέμπει «πειρατικά, η παράνομη συχνότητα ενός καναλιού που ονομάζεται ΕΡΤ3». Σχολιάζοντας στους δημοσιογράφους, σημείωσε ότι έλκει την απαίτησή του στο γεγονός ότι η κατάχρηση δημόσιας συχνότητας συνιστά κακούργημα.
Τέλος, ζήτησε να καταδικάσει ομόφωνα η Διακομματική Επιτροπή συμπεριφορές όπως του δημοσιογράφου, Κώστα Αρβανίτη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε στους δημοσιογράφους, «ακόμη δεν έχουμε γίνει Βενεζουέλα. Θα προασπίσουμε το αστικό καθεστώς» και πρόσθεσε ότι «συμπεριφορές, όπως Αρβανίτη- Τσίπρα, δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα και οδηγούν τους Έλληνες σε διχασμό».

Αναφερόμενος στα θέματα που έθεσε ο κ. Μουρούτης, ο κ. Πουλάκης σημείωσε ότι η Διακομματική Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να παίρνει αποφάσεις σε πολιτικά ζητήματα. Από την πλευρά του, έθεσε θέμα διασφάλισης της αξιοπιστίας των εκλογικών αποτελεσμάτων. Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Εσωτερικών τον διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, την ασφαλή και ομαλή ροή των αποτελεσμάτων και τη γνησιότητά τους.

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να τηρηθούν οι τηλεοπτικοί χρόνοι του 2014, άποψη που συμμερίστηκαν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι κομμάτων. Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να αποδοθεί η εκλογική επιχορήγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ ζήτησε στη διακαναλική συνέντευξη να είναι παρόντες τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και ο Νίκος Χρυσόγελος. Συμφώνησαν οι εκπρόσωποι από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρξε καμία διαφωνία.

Σχετικές ειδήσεις